Technologie » Komputery

Comarch wypisuje receptę na wyroby medyczne POLMIL

Przedsiębiorstwo POLMIL – importer i dystrybutor wyrobów medycznych na polskim rynku – postawił na rozwiązanie Comarch. Wraz z rozwojem działalności oraz wprowadzeniem na rynek produktów pod własną marką,

POLMIL potrzebował systemu IT, który usprawniłby operacje magazynowe, a także pozwolił na analizę zgromadzonych danych oraz wyników finansowych firmy. Dodatkowo firma potrzebowała zbudować internetową platformę przetargową dla szpitali.

Dystrybutor zdecydował się na wdrożenie dwóch systemów: Comarch ERP XL oraz Comarch WMS. Rozwiązania są ze sobą zintegrowane i obsługują w firmie procesy handlowe, księgowe oraz magazynowe.

Pracownicy POLMIL od kilkunastu miesięcy na co dzień korzystają z kilku modułów systemu Comarch ERP XL: Handel, Zamówienia, Księgowość, Środki Trwałe, Płace i Kadry, e-commerce B2B, e-Sklep, Business Intelligence, Serwis oraz Administrator. Przedstawiciele POLMIL zaznaczają, że największe korzyści przyniosło im rozwiązanie Comarch WMS, które we współpracy z Comarch ERP XL umożliwiło kompleksową obsługę magazynu wysokiego składowania.

CZytaj całość artykułu tutaj: https://www.erp-view.pl/erp/comarch_wypisuje_recepte_na_wyroby_medyczne_polmil.html

openmediagroup