Technologie » Komputery

Cyfrowy portfel Panda chroni zakupy online

Firma Panda Security wprowadziła na rynek polskie wersje językowe najnowszych programów zabezpieczających przeznaczonych dla użytkowników domowych i małych firm.

Rozwiązania gwarantują kompleksową ochronę przed wszelkimi zagrożeniami przy niewielkim wykorzystaniu zasobów komputera.

Dodatkowo, do wybranych programów w wersji pudełkowej firma dołącza specjalną elektroniczną portmonetkę, umożliwiającą bezpieczne zakupy w internecie. Więcej informacji: http://www.pspolska.pl/bezpiecznezakupy

Nowe programy zabezpieczające zapewniają jeszcze szybszą i pewniejszą ochronę przy minimalnym wykorzystaniu zasobów komputera i są o 50% wydajniejsze w Windows 7 w porównaniu do poprzednich wersji. Rozwiązania bazują na opracowanej przez Panda Security technologii Kolektywnej Inteligencji, która funkcjonuje jako baza danych on-line działająca w czasie rzeczywistym i przechowuje większość plików sygnatur, odciążając w ten sposób komputer użytkownika (Cloud Security).

Oprócz znanych już programów w wersjach pudełkowych: Panda Global Protection 2011, Panda Internet Security 2011 i Panda Antivirus Pro 2011, producent wprowadził na rynek zupełnie nowy program Panda Internet Security for Netbooks przeznaczony dla użytkowników coraz popularniejszych netbooków. Produkt ten dostępny jest w wersji elektronicznej.

Bezpieczne zakupy on-line z kartą Panda Security

Aby w pełni chronić cyfrowy świat swoich klientów, Panda Security do programów w wersji 2011 załącza kartę internetową, która umożliwia bezpieczne zakupy w internecie. Jest to rodzaj elektronicznej portmonetki, pozwalającej na dokonywanie płatności on-line i zapewniającej przy tym całkowitą kontrolę wydatków, bez obaw o wyciek takich danych jak hasła do konta bankowego, czy numer karty kredytowej. Szczegóły na stronie: http://www.pspolska.pl/bezpiecznezakupy/.

Programy 2011

Programy Panda Security zostały stworzone z myślą o najaktywniejszych użytkownikach i obejmują wiele nowych funkcji takich jak wirtualna przeglądarka (sandbox) czy działanie w trybie gier/multimediów, dzięki czemu gracze mogą bez przeszkód korzystać z gier oraz multimediów nie rezygnując z pewnej ochrony.

Najważniejsze nowe funkcje:
Zdalny dostęp - umożliwia dostęp do komputera domowego lub służbowego z dowolnego miejsca i bezpieczne udostępnianie plików przez internet;

Wirtualna przeglądarka (sandbox) - aplikacja bazująca na systemie Linux, zapewnia w 100% bezpieczny oraz anonimowy dostęp do stron internetowych

Wirtualna klawiatura - chroni hasła i inne wrażliwe dane wpisywane na klawiaturze przed kradzieżą przez programy typu keylogger;

Szyfrowanie plików - chroni pliki przed programami szpiegującymi oraz osobami chcącymi bez zgody użytkownika uzyskać dostęp do wybranych danych;

Trwałe usuwanie danych - pozwala usunąć wybrane pliku lub foldery, nie pozwalając na ich odzyskanie.

Najnowsze aplikacje Panda zachowują funkcje, które zapewniły im wiodącą pozycję wśród kompleksowych rozwiązań zabezpieczających na rynku: potężny silnik antywirusowy chroniący przed wszystkimi typami znanych i nieznanych wirusów, firewall z ochroną w sieciach WiFi w celu blokowania intruzów i hakerów, szczepionki USB do ochrony urządzeń przenośnych, filtry informacji poufnych do ochrony danych osobistych, kopie zapasowe oraz funkcję PC tune-up służącą do optymalizacji pracy systemu. Więcej informacji o nowych produktach można znaleźć na stronie: http://www.pspolska.pl/home/

O firmie Panda Security

Założona w 1990 roku firma Panda Security jest wiodącym światowym dostawcą rozwiązań zabezpieczających opartych na technologii Cloud Computing. Produkty firmy są dostępne w ponad 23 językach i korzystają z nich miliony użytkowników w 195 krajach na całym świecie. Panda Security to pierwsza firma z branży security IT, która wykorzystała możliwości Cloud Computing wraz z technologią Kolektywnej Inteligencji. Ten innowacyjny model ochrony może każdego dnia automatycznie zanalizować i klasyfikować tysiące nowych próbek złośliwych programów, gwarantując firmom i użytkownikom domowym najbardziej efektywną ochronę proaktywną przeciwko zagrożeniom pochodzącym z internetu, przy minimalnym wpływie na wydajność komputera. Panda Security posiada 56 biur na całym świecie, a główne siedziby firmy mieszczą się w Kalifornii oraz w Hiszpanii.

W Polsce Panda Security działa od września 2001 roku. Firma znajduje się w ścisłej czołówce producentów najlepiej rozpoznawanych i ocenianych programów antywirusowych w Polsce. Ich dystrybutorami są: ABC Data, Action, Incom i AB. Programy dostępne są również w Media Markt, Saturn Planet, Empik, Euro RTV AGD oraz sieciach Komputronik i Vobis.

Oficjalna strona polskiego oddziału Panda Security Polska: www.pspolska.pl

Strona korporacyjna Panda Security: www.pandasecurity.com