Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało

Czekolada z orzechami i żurawiną

Czekolada z orzechami i żurawiną
Zobacz więcej zdjęć »
Czekolada w zdrowym stylu

Składniki:

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

·         125 g masła bez soli

·         60 ml mleka

·         180 g cukru brzozowego

·         120 g mleka w proszku

·         5 łyżek naturalnego kakao

·         1 mała garść orzechów laskowych

·         1 mała garść suszonej żurawiny

Wykonanie: Do garnka wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia. Na garnku stawiamy miskę i wrzucamy do niej masło. Pod wpływem pary miska nagrzeje się. Do rozpuszczonego masła dodajemy cukier, kakao i bardzo dokładnie mieszamy. Mleko doprowadzamy do wrzenia i również dodajemy do masła. Gdy wszystkie składniki w misce połączą się, zdejmujemy z garnka, dodajemy mleko w proszku i zaczynamy mieszać do uzyskania gładkiej masy. Gdy nie będzie widocznych grudek, dodajemy posiekane orzechy i żurawinę. Tak przygotowaną masę przelewamy na blachę wyłożoną papierem i odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.

 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

olka3693

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »