Motoryzacja » Transport

Dachser z szybszą linią Warszawa-Berlin

Dachser, jeden z wiodących globalnych operatorów logistycznych, wystartował z bezpośrednim połączeniem z podwarszawskiego Brwinowa do Schönefeld w Niemczech. Linia pozwala skrócić czas transportu ze stolicy w okolice Berlina do 24 godzin.

- Uruchomienie tego połączenia to ważny krok dla naszego brwinowskiego oddziału, jest to bowiem pierwsza linia spod Warszawy do Niemiec bez żadnych przystanków po drodze.  Mieliśmy już trasy do Schönefeld z Gądek, Strykowa i Szczecina, ale wszystkie transporty ze stolicy do naszych zachodnich sąsiadów były przeładowywane w podpoznańskim terminalu, co wydłużało czas dostawy. Teraz przesyłki na tej trasie będą trafiać do odbiorców szybciej i bezpieczniej. Procesy logistyczne naszych klientów będą dodatkowo usprawnione, a to dla nas najważniejsze – komentuje dr inż. Grzegorz Lichocik, prezes Dachser w Polsce.

Samochody Dachser kursują na trasie Brwinów- Schönefeld w obu kierunkach pięć razy w tygodniu, od poniedziałku do piątku, zabierając dwa kontenery. Połączenie przeznaczone jest dla wszystkich klientów operatora obsługiwanych przez podwarszawski oddział Dachser.

PractumConsulting