Technologie » Telekomunikacja

Dariusz Fabiszewski nowym dyrektorem generalnym firmy Cisco w Polsce

Warszawa, 3 marca 2011 roku, Firma Cisco poinformowała dziś, że Dariusz Fabiszewski (54 lata) został powołany na stanowisko nowego dyrektora generalnego firmy Cisco w Polsce.

Dariusz Fabiszewski przejmuje to stanowisko od Pawła Malaka, który kierował polskim oddziałem Cisco przez ostatnie sześć lat. Paweł Malak został powołany na stanowisko dyrektora odpowiedzialnego za sprzedaż do sektora Enterprise w regionie Emerging Markets w firmie Cisco.

Dariusz Fabiszewski posiada ponad 15-letnie doświadczenie na stanowiskach kierowniczych wyższego szczebla w branży IT oraz w sektorze firm konsultingowych. Przed przejściem do Cisco pracował w międzynarodowej firmie doradczej Ernst & Young jako kierownik i ekspert w grupie doradztwa informatycznego w Dziale Doradztwa Biznesowego. Wcześniej był dyrektorem generalnym firmy IBM w Polsce. Piastował również stanowisko dyrektora zarządzającego w firmie Fujitsu Siemens Computers, gdzie był odpowiedzialny za region Europy Wschodniej.  Dariusz Fabiszewski jest absolwentem Politechniki Warszawskiej na kierunku Telekomunikacja. „Chciałbym powitać Dariusza Fabiszewskiego w firmie Cisco w Polsce. Pod jego kierownictwem będziemy nadal wprowadzać nowe, innowacyjne modele biznesowe i technologie oraz będziemy inwestować w rozwój talentów. Równocześnie jest mi niezwykle przyjemnie podziękować Pawłowi Malakowi za zarządzanie firmą i wkład w jej rozwój oraz pogratulować powołania na nowe, międzynarodowe stanowisko w firmie Cisco”, powiedział Craig Taylor, dyrektor zarządzający w firmie Cisco odpowiedzialny za region Emerging Markets East.

Biografia

Dariusz Fabiszewski, dyrektor generalny firmy Cisco w Polsce  Dariusz Fabiszewski jest dyrektorem generalnym firmy Cisco w Polsce. Dołączył do zespołu
w marcu 2011 roku. Przez ostatnie dwa lata pracował w międzynarodowej firmie doradczej Ernst & Young jako kierownik i ekspert w grupie doradztwa informatycznego w Dziale Doradztwa Biznesowego.
 Dariusz Fabiszewski jest wykwalifikowanym liderem biznesowym z bogatym doświadczeniem w obszarze sprzedaży i zarządzania oraz posiada szereg udokumentowanych sukcesów w tych dziedzinach.  W latach 2003-2009 Dariusz Fabiszewski był dyrektorem generalnym w firmie IBM Polska. Wcześniej był dyrektorem zarządzający w Fujitsu Siemens Computers, gdzie był odpowiedzialny za region obejmujący Polskę, Czechy, Rosję oraz kraje Wspólnoty Niepodległych Państw.
W 1996 roku dołączył do firmy Siemens Nixdorf Information Systems AG, gdzie piastował stanowisko dyrektora zarządzającego. W latach 1998-1999 był dyrektorem zarządzającym
w Siemens Business Services and Information & Communications Products w Polsce.
 Dariusz Fabiszewski jest absolwentem Politechniki Warszawskiej na kierunku Telekomunikacja. Ukończył również szkolenie menedżerskie Executive Business Education w Babson College (Boston, 1997). Ponadto jest zapalonym golfiarzem i narciarzem.

Informacje o firmie Cisco: Cisco (NASDAQ: CSCO) jest światowym liderem w dziedzinie rozwiązań sieciowych, które zmieniają sposób, w jaki ludzie kontaktują się ze sobą, komunikują i współpracują. Więcej informacji na temat Cisco można znaleźć na stronach http://www.cisco.pl i http://www.cisco.com. Polskie informacje prasowe firmy można znaleźć na stronie www.cisco.com.pl/prasa, natomiast centralny serwis informacyjny znajduje się pod adresem http://newsroom.cisco.com.

Dodatkowych informacji udziela:

Joanna Dunin-Kęplicz