Technologie » Komputery

Dążenie do doskonałości – nowa klawiatura do iPada marki Belkin

Amerykańska marka Belkin stawia na innowacyjność. Kilka tygodni temu zaprezentowała nowy, udoskonalony model klawiatury do iPada - The Ultimate Keyboard Case. To najcieńsza klawiatura dostępna na światowym rynku. Jeśli chodzi o innowacje, na tym jednak nie koniec.

Tak jak w poprzednich modelach, klawiatura nie tylko pozwala swobodnie pisać nawet dłuższe teksty, ale także chroni iPada przed uszkodzeniem i zarysowaniem. To, co wyróżnia nowy model od poprzednich, to gabaryty. Do wykonania klawiatury wykorzystano specjalne aluminiowe tworzywo metaliczne, dzięki któremu klawiatura jest niezwykle lekka i cienka, a mimo to bardzo wytrzymała. Można więc stale nosić ją razem ze swoim iPadem i swobodnie pisać w dowolnym miejscu oraz czasie.

Klawiatura jest przytwierdzona do iPada za pomocą specjalnego uchwytu, system magnesów zapewnia urządzeniu stuprocentową stabilność. Klawiatura łączy się automatycznie za pomocą sieci Bluetooth. Belkin zwiększył spektrum wyboru nachylenia iPada w stosunku do wcześniejszych wersji - teraz można go ustawić pod trzema różnymi kątami - 25°,30° i 35°. Bateria pozwala na 160 godzin nieprzerwanego pisania, a w trybie czuwania wytrzyma nawet 6 miesięcy bez dodatkowego ładowania.

Marka Belkin zadbała także o jeszcze większy komfort pisania. Wiele uwagi poświęcono ułożeniu i kształtowi klawiszy, tak by można było pisać jeszcze szybciej i wygodniej. Nowa klawiatura marki Belkin niczym nie ustępuje tej, którą posiadają laptopy

Kolejna innowacja to zastosowanie technologii SoundFlow, która poprawia jakość odtwarzanego na iPadzie dźwięku. Dzięki innowacyjnemu rozwiązaniu moc dźwięku wzrasta dwukrotnie, a tym samym jakość słuchania muzyki i oglądania filmów.

Belkin po raz kolejny oferuje rozwiązanie, które poszerza możliwości użytkowania iPada i pozwala w pełni wykorzystać potencjał urządzenia. To propozycja dla tych, którzy cenią inteligentne rozwiązania i dążenie do doskonałości.

Urządzenie przystosowane do iPada 2,3 i 4 generacji.

Belkin - to wielokrotnie nagradzana firma inspirowana przez ludzi. Posiada ponad 200 patentów i wciąż nie ustaje w kreowaniu i tworzeniu produktów, mających na celu polepszać i ułatwiać życie ludziom. W swojej ofercie Belkin posiada szeroki wachlarz akcesoriów do tabletów, smartfonów i notebooków. Założona w 1983 roku innowacyjna firma zatrudnia ponad  1200 pracowników w 37 krajach. Jej siedziba mieści się w Playa Vista w Kalifornii.
Więcej informacji o marce Belkin znajduje się na stronie Belkin.com, na Facebooku: http://www.facebook.com/Belkin.UK i na Twitterze: http://twitter.com/Belkin_UK

Belkin.com