Gospodarka » Przemysł

Dekofilm Polska wynajął 7350 m kw. w Panattoni Park Radzymin

Panattoni Europe, lider rynku powierzchni przemysłowych, podpisał umowę najmu z Dekofilm Polska – producentem folii termokurczliwych i rozciągliwych do pakowania żywności. Przedmiotem transakcji jest 7350 m kw. (6800 m kw. powierzchni produkcyjno-magazynowej i 550 m kw. biurowej) w nowej inwestycji

Dekofilm Polska przenosi produkcję do Panattoni Park Radzymin. Przedsiębiorstwo Dekofilm Polska, producent folii termokurczliwych i rozciągliwych do pakowania żywności wynajął 7350 m kw. w powstającym kompleksie Panattoni Park Radzymin. Produkcja i składowanie zarówno gotowych produktów, jak i komponentów realizowane będą na 6800 m kw., zaś powierzchnia socjalno-biurowa zajmie 550 m kw. Do nowej lokalizacji najemca przeprowadzi się w pierwszym kwartale 2018 r. z dotychczasowej siedziby na Tarchominie. Jak komentuje Marek Dobrzycki, Dyrektor Zarządzający Panattoni Europe: „Skrupulatnie przeanalizowaliśmy potrzeby Dekofilm i niedoskonałości dotychczasowej lokalizacji najemcy. Nasze doświadczenie i kompetencje w zakresie doradztwa pozwoliły zaprojektować powierzchnię w pełni dostosowaną do potrzeb produkcyjnych i magazynowych przedsiębiorstwa. Wyróżniać ją będą specjalistyczne instalacje, niezależna wentylacja czy ogrzewanie. Kontrakt podpisany został na 10 lat, a w warunkach umowy pośredniczyli eksperci z firmy JLL.

Jak informuje Wojciech Zdzieborski, Prezes Zarządu Dekofilm Polska: „Relokacja do Panattoni Park Radzymin pozwoli nam zmodernizować i usprawnić procesy produkcyjne, jak i będzie miała wymierny wpływ na nasze możliwości logistyczne. Bliskość drogi szybkiego ruchu S8 i Warszawy oraz wysokie parametry techniczne obiektu ogromne atuty nowej lokalizacji.”

Joanna Choromańska, Business Development BTS Manager, JLL, komentuje: „Relokacja to dla każdej firmy spore wyzwanie, szczególnie, gdy mowa jest o przeniesieniu zaawansowanych technologicznie linii produkcyjnych. Dlatego zawsze staramy się zaplanować ten proces możliwie najsprawniej i wesprzeć klienta na każdym jego etapie. Oferta Panattoni Park Radzymin w pełni odpowiada potrzebom Dekofilmu, a nowa lokalizacja będzie sprzyjać dalszemu rozwojowi biznesu firmy”.

Panattoni Park Radzymin to nowa inwestycja dewelopera zlokalizowana ok. 30 km od centrum Warszawy, przy drodze ekspresowej S8 w kierunku Białegostoku, obok węzła Radzymin Północny i przebiegu obwodnicy Marek. Kompleks docelowo składać się będzie z ok. 55 tys. m kw. nowoczesnej i łatwo adaptowalnej powierzchni produkcyjno-magazynowej. W pierwszej fazie realizacji inwestycji, której finalizacja przypada na pierwszy kwartał 2018 r. ─ dostarczonych zostanie 27 tys. m kw.

konkretpr