Motoryzacja » Transport

DKV i Starter TruckService - assistance dla ciężarówek

DKV Euro Service, operator kart paliwowo-serwisowych, podpisał umowę z nowym dostawcą usług assistance – firmą Starter TruckService. Polscy klienci mogą liczyć w razie awarii na pomoc, która będzie rozliczona bezgotówkowo przez DKV.

Karta paliwowo-serwisowa DKV Card to nie tylko środek płatności za paliwo. Przy jej pomocy można regulować opłaty drogowe, naprawy pojazdów czy zakup akcesoriów
na stacjach. Ważną usługą dostępną dla klientów DKV jest całodobowa pomoc assistance. Świadczona jest przez wyspecjalizowane firmy na terenie całej Europy. Zapewnia dojazd pomocy w dowolne miejsce w ciągu maksymalnie 2-3 godzin.

Od niedawna polskim partnerem DKV w usługach assistance jest firma Starter TruckService. Polscy klienci mogą w razie awarii dzwonić na specjalny numer Centrum Zgłoszeniowego DKV Euro Service: +48 61 83 19 955. W przypadku problemów z pojazdem, w kraju lub za granicą, mogą liczyć na takie usługi jak: naprawa na drodze, naprawa w warsztacie, holowanie, wyciąganie pojazdu spoza drogi, stawianie na koła czy przeładunek towaru. Firma Starter TruckService zapewnia także dowóz paliwa lub organizację gotówki na pokrycie kar i mandatów.

Istotną zaletą korzystania z usług assistance powiązanych z DKV Card jest bezgotówkowe rozliczanie takich świadczeń. Koszty pomocy drogowej wliczane są do zbiorczej faktury DKV, której termin płatności wynosi 21 dni - zabezpiecza więc płynność finansową przewoźnika. Co istotne szczególnie na autostradach, tylko pomoc powiązana z operatorem karty paliwowej ma prawo bezpłatnego wjazdu na autostradę. Jeśli korzysta z innego ubezpieczenia assistance, musi zapłacić za przejazd pogotowia drogowego przez bramki autostradowe. Obsługa polskich klientów w całej Europie przez całodobowe Centrum Zgłoszeniowe DKV odbywa się w języku ojczystym.

DKV Euro Service Polska Sp. z o.o.