Gospodarka » Chemia

Dlaczego bardziej opłaca się kupować produkty z Niemiec, mimo, że takie same mamy u siebie?

Niedawno przeprowadzona test porównujący dziewięćdziesiąt proszków światowych marek zakupionych w krajach wschodniej i zachodniej Europy , który dowiódł, że chemia niemiecka jest najlepszej jakości.

Coraz większa część społeczeństwa jest przekonana, że korzystanie z chemii niemieckiej jest bezwzględnie korzystniejsze. Mimo, że na półkach polskich sklepów mamy dostępnych przeróżnych rodzajów chemii to rośnie liczba sklepów, które zaczynają oferować produkty przywiezione zza zachodniej granicy. Obecnie można naliczyć kilkanaście polskich sklepów internetowych, które oferuje Import chemii niemieckiej.  Mnóstwo ofert możemy również znaleźć na aukcjach Allegro. Chemia niemiecka jest już nawet w pojedynczych sklepikach w mniejszych miejscowościach i cieszy się naprawdę dużą popularnością.

Najchętniej wybieranymi produktami są produkty tej samej marki, które dostępne są w Polsce. Nasuwa się zatem pytanie w jakim celu przywozi się chemię  z Niemiec? Ci którzy preferują chemie niemiecką są zdania, że owe produkty są po prostu zdecydowanie lepszej jakości. Producenci wychodzą jednak naprzeciw tej teorii i twierdzą, że to nieprawda.

Przykładowo firma Henkel zapiera się, że niezależnie czy to są produkty z Polski czy Niemiec bazują na identycznej technologii, a szczegółowe informacje dotyczące dozowania w przypadku proszków, które jak wiadomo jest niezbędne do skutecznego prania, dostępne są na każdym opakowaniu. Ankietowani jednak twierdzą, że różnica istniej i wynika ona z faktu, że chemia niemiecka jest bardziej skoncentrowana, dzięki czemu na dwadzieścia prań starcza nico ponad kilogram proszku niemieckiego, zaś w przypadku polskiego potrzeba go aż dwa kilogramy.

Większość testów które przeprowadzono dowiodły, że ankietowani mają rację i dzięki większemu skoncentrowaniu, chemia niemiecka jest bardziej wydajniejsza i co więcej ładniej pachnie. Warto też zaznaczyć, że takie środki piorące mniej niszczą tkaniny co powinno być bardzo ważnym aspektem porównawczym.

chemia niemiecka - http://goldenbrand.eu/

Goldenbrand