Firma » Biznes

Do zespołu Commvault Polska dołączył Dariusz Bocheńczak

Dariusz Bocheńczak objął stanowisko Country Managera w firmie Commvault Polska, będącej czołowym dostawcą rozwiązań do ochrony danych i zarządzania informacjami. Będzie odpowiedzialny za pracę i rozwój polskiego oddziału firmy. Funkcję dyrektora polskiego oddziału Commvault przejął po Andrzeju Niziołku.

Bocheńczak posiada ponad dwudziestoletnie doświadczenie na rynku ICT oraz wysokie kompetencje w zakresie sprzedaży, rozwoju biznesu, negocjacji i doradztwa IT. Jest absolwentem wydziału Elektroniki AGH i podyplomowych studiów menadżerskich na SGH. Przez ostatnie 13 lat związany był z Compfort Meridian Polska jako dyrektor sprzedaży, a od 2007 roku pełnił też funkcję wiceprezesa spółki.

Obecnie firmy ze wszystkich sektorów rynku mierzą się z wyzwaniem, jak efektywnie zarządzać i wykorzystać jeden z najcenniejszych zasobów przedsiębiorstwa jakim są dane. Commvault, technologiczny lider w obszarze zarządzania i ochrony danych, posiada w swoim portfolio rozwiązania które w efektywny sposób adresują te potrzeby. Celem Zespołu którego jestem częścią jest zbudowanie wraz z Partnerami biznesowymi ekosystemu, który dogłębnie zrozumie potrzeby naszych Klientów i zaprojektuje adekwatne rozwiązania, a następnie sprawnie je wdroży tak aby Klient mógł efektywnie korzystać z ze swoich danych oraz miał pewność że są one bezpieczne i dostępne- komentuje Dariusz Bocheńczak, Country Managera Commvault Polska.

Commvault