Firma » Biznes

Druk ulotek i wizytówek

Gdy chcemy zlecić taką usługę jak druk ulotek, znaczenie w wyborze firmy mają zazwyczaj trzy najważniejsze czynniki: jakość wydruku, szybkość realizacji usługi oraz oczywiście cena.

Nie każda drukarnia cyfrowa spełni wszystkie nasze oczekiwania. Przed zleceniem druku dużej liczby ulotek dobrze jest sprawdzić, czy jakość produktu będzie dla nas wystarczająco wysoka. Sporo zależy zresztą od nas samych – jeśli chcemy, by ulotki wyglądały dokładnie tak, jak je zaprojektowaliśmy, musimy mieć pewność, że wzór został odpowiednio sformatowany, zgodnie z zasadami projektowania grafiki. Problemem może być na przykład dobór kolorów – to, co widzimy na swoim monitorze, niekoniecznie znajdzie się potem na wydruku. Jeśli nie korzystamy z uniwersalnych palet do definiowania kolorów, mogą się one znacznie różnić. Drukując wizytówki, ulotki czy na przykład plakaty reklamowe, upewnijmy się także, że wielkość pliku z projektem pozwoli na zachowanie jakości obrazu. Pomniejszając plik podczas wysyłania możemy znacznie wpłynąć na późniejszą ostrość wydruku. Kraków to miasto, gdzie znajdziemy co najmniej kilka drukarni cyfrowych, oferujących usługi najwyższej jakości.

zami