Dom » Architektura

Drzwi zintegrowane zdobywają Red Dot Award

Centor świętuje otrzymanie Red Dot Award, prestiżowej nagrody w cieszącym się międzynarodowym uznaniem konkursie z dziedziny wzornictwa, za swoje pionierskie drzwi zintegrowane.

Na całym świecie, bez względu na branżę, Red Dot Award jest uznawana za najważniejszą nagrodę za przełomowe projekty wzornicze. Wyróżnienie jest przyznawane jedynie projektom światowej klasy, które charakteryzują się „doskonałą jakością oraz innowacyjnością".

Drzwi zintegrowane firmy Centor jako pierwsze na świecie pozwalają w pełni korzystać z otwarcia domu na otoczenie bez żadnych kompromisów.

Drzwi zintegrowane to świetny wybór dla architektów, którzy poszukują najlepszych produktów do domów swoich klientów. Zyskanie uznania w formie międzynarodowej nagrody z dziedziny wzornictwa daje absolutną pewność - zarówno profesjonalistom z branży, jak i inwestorom.

Nigel Spork, dyrektor zarządzający w firmie Centor, jest podekscytowany nagrodą Red Dot Award: - Jestem niesamowicie dumny z tego, że możemy sprawiać ludziom radość w ich domach, łącząc przepiękny design z niesamowitą efektywnością energetyczną i odrobiną magii w postaci mechaniki.

Opinię tę podziela David Chappell, manager ds. rozwoju produktu i technologii produkcyjnej w grupie Centor: - Przekucie wizji w realizację nie jest łatwe. Ale zdobycie tak prestiżowej nagrody z dziedziny wzornictwa uzasadnia ogrom ciężkiej pracy włożonej przez nas wszystkich w stworzenie naprawdę najlepszego w swojej klasie produktu. Daje to nam poczucie pewności, że nadal warto dążyć do absolutnej doskonałości.

Od 29 czerwca do 26 lipca 2015 roku drzwi zintegrowane firmy Centor oraz pozostałe zwycięskie produkty będą wystawiane w Red Dot Design Museum w Essen - na największej na świecie wystawie poświęconej współczesnemu wzornictwu, a następnie zostaną włączone do stałej ekspozycji.

Profundo PR