Firma » Biznes

Efektywne zarządzanie produkcją dzięki Comarch ERP XL

Twoje przedsiębiorstwo zajmuje się produkcją? Chcesz usprawnić procesy okołoprodukcyjne, aby zapewnić na czas dostępność surowców? A może chcesz w prosty i szybki sposób wesprzeć produkcję i sprzedaż wyrobów pod indywidualne zamówienie? Zobacz jak system Comarch ERP XL wspiera produkcje!

Twoje przedsiębiorstwo zajmuje się produkcją? Chcesz usprawnić procesy okołoprodukcyjne, aby zapewnić na czas dostępność surowców? A może chcesz w prosty i szybki sposób wesprzeć produkcję i sprzedaż wyrobów pod indywidualne zamówienie?Zobacz jak system Comarch ERP XL wspiera przedsiębiorstwa produ

Bez względu na to czy Twoje przedsiębiorstwo zajmuje się produkcją seryjną, jednostkową czy procesową, potrzebujesz niezbędnych i dostosowanych do Twoich potrzeb rozwiązań informatycznych.

System Comarch ERP XL to nowoczesne oprogramowanie dostosowane do wymogów firm produkcyjnych. System zapewnia kompleksowe wsparcie w zarządzaniu produkcją, zarówno seryjną, jak i jednostkową. Pozwala na planowanie, harmonogramowanie i realizację zleceń produkcyjnych oraz rozliczenie i analizę wszystkich kosztów związanych z procesem produkcji.

Oprogramowanie wspiera również wszystkie pozostałe obszary przedsiębiorstw produkcyjnych, tj. sprzedaż, serwis logistyka czy księgowość. System wspiera także w konfiguracji produktów pod indywidualne zamówienie, pozwala na dokładną kalkulację kosztów wytworzenia produktów oraz na symulację cen sprzedaży w oparciu o szereg parametrów.

Comarch ERP XL wspiera także proces wytwarzania produktów lub uzyskiwania składników z produktów. Pozwala również na łatwe definiowanie receptur kompletacji/dekompletacji, w tym możliwość tworzenia wielu receptur dla konkretnego wyrobu i rozliczanie zasobów materiałowych oraz usług.

System wspiera także w pełnym łańcuchu obiegu dokumentów, w ramach danego projektu (dokumenty zamówień, dokumenty handlowe i magazynowe, obiekty projektowo-produkcyjne) i ewidencję umów realizowanych w ramach projektów.

Dodatkowe narzędzia autorskie Graphcom, kompatybilne z systemem Comarch ERP XL, wspierają przedsiębiorstwa produkcyjne w m.in.:

* Rejestracji Operacji Produkcyjnych

* Obsłudze Reklamacji Komunikacji z Firmami Spedycyjnymi

Czy wiesz, że Comarch ERP XL to najchętniej kupowany system klasy ERP w Polsce, z którego obecnie korzysta ponad 4.000 przedsiębiorstw? System z powodzeniem wykorzystywany jest zarówno w przedsiębiorstwach jednooddziałowych, jak i w organizacjach o skomplikowanej i rozproszonej strukturze. Integralność danych zapewnia szybki dostęp do poszukiwanej informacji, a automatyzacja procesów pozwala na znaczną redukcję kosztów.

Nie zwlekaj! Usprawnij procesy produkcyjne z systemem Comarch ERP XL. Skontaktuj się z Graphcom!

Źródło: http://graphcom.pl/aktualnosci/kompleksowe-i-efektywne-wsparcie-produkcji-dzieki-comarch-erp-xl

Graphcom