Firma » Finanse

EGB Investments S.A. coraz bliżej wygranej konkursu na Złotą Stronę Emitenta

Bydgoska spółka EGB Investments S.A., nominowana po raz trzeci w walce o tytuł Złotej Strony Emitenta, zakwalifikowała się do ostatniego etapu VII edycji prestiżowego konkursu organizowanego przez Stowarzyszenie Emitentów Giełdowych.
W ubiegłym roku w konkursie SEG firma zdobyła Nagrodę Specjalną Ministra Skarbu Państwa za najlepszą komunikację z inwestorami indywidualnymi prowadzoną poprzez stronę internetową.

Zaledwie 15 spółek z 890 startujących zakwalifikowało się do ostatniego etapu konkursu. Do nielicznego grona przyszłych zwycięzców, spełniających najtrudniejsze kryteria konkursowe, bydgoska Spółka zakwalifikowała się już po raz trzeci. Komunikacja online EGB Investment S.A. została, w ramach drugiego etapu, szczegółowo przeanalizowana pod kątem 9 różnorodnych kryteriów, takich jak: jasność komunikatu, zawartość informacyjna, komunikacja z inwestorem, innowacyjność komunikacji, ergonomia, zgodność z regułami nawigacji, poprawność zastosowanych technologii oraz estetyka strony. Pod uwagę zostały również wzięte opinie przedstawicieli inwestorów indywidualnych, instytucjonalnych i zagranicznych. Ogłoszenie werdyktu i wręczenie nagród laureatom VII edycji konkursu Złota Strona Emitenta odbędzie się 4 czerwca 2014 roku, podczas VI Kongresu Relacji Inwestorskich Spółek Giełdowych SEG.

Strona EGB Investments S.A., jest naszą wizytówką. Jesteśmy otwarci i zainteresowani dialogiem zarówno z inwestorem, klientem jak i całym rynkiem kapitałowym. Tak naprawdę, to właśnie ten „nasz dialog" doceniło Stowarzyszenie Inwestorów Indywidualnych, nominując nas do kolejnego etapu konkursu. Chciałbym zaznaczyć, że naprawdę wiele znaczy dla nas fakt, że pomimo niezwykle dużej konkurencji - 890 nominowanych - znaleźliśmy się w tak zaszczytnym gronie spółek, które tworzą standardy komunikacji rynku kapitałowego." - komentuje Krzysztof Matela, Prezes Zarządu EGB Investments S.A.

EGB Investments SA