Firma » Biznes

EKO-OKNA S.A. podnoszą kompetencje kierowników i brygadzistów

- Dążymy do tego, żeby kierownicy i brygadziści jak najswobodniej, i jak najczęściej korzystali z umiejętności, które są w ich zasięgu ręki - powiedział Sebastian Przewosnik, Dyrektor ds. Produkcji w EKO-OKNA S.A. Obecnie w firmie realizowany jest projekt Akademia Menadżera.

Do kwietnia br. kierownicy i brygadziści, w ramach projektu szkoleniowego, pogłębią swoją wiedzę m.in. na temat zarządzania zespołem produkcyjnym, komunikacji z nim oraz budowania autorytetu.

Obchodząca w tym roku 20-lecie działalności firma EKO-OKNA S.A. od początku istnienia stawia na ciągły rozwój, realizację nowych celów oraz pozyskiwanie coraz to nowych klientów i rynków. By firma działała bez zarzutu, a zamówienia gotowe były na czas wymagana jest m.in. współpraca i bardzo dobra komunikacja między kierownikami/brygadzistami a pracownikami produkcyjnymi. Dlatego też, by podnieść kwalifikacje osób na stanowiskach kierowniczych spółka rozpoczęła trzymiesięczny projekt szkoleniowy dedykowany właśnie nim.

Akademia Menadżera to duży projekt szkoleniowy, który potrwa do kwietnia br. W jego trakcie, trenerki firmy Altkom Akademia pokażą kierownikom i brygadzistom jak efektywnie zarządzać i porozumiewać się z zespołem oraz jak zbudować własny autorytet. Program prowadzony będzie dwiema ścieżkami. Pierwsza obejmuje zajęcia w których udział biorą zarówno kierownicy, jak i brygadziści. Kolejna prowadzona będzie dla każdej z tych grup indywidualnie.

Jak zaznacza Małgorzata Świerkosz - Hołysz jedna z trenerek firmy Altkom Akademia, aby zakład działał na 100 proc. muszą panować bardzo dobre relacje między pracownikami, a szefami. - Obecnie mamy rynek pracownika, a nie pracodawcy. W rezultacie, rolą każdej organizacji jest, aby kandydatów zrekrutować, a następnie utrzymać ich, już jako pracowników. Firma EKO-OKNA S.A rozwija się w bardzo szybkim tempie, czego rezultatem jest zwiększanie liczby osób zatrudnionych. Nasza Akademia ma na celu pokazać menadżerom jakie narzędzia mogą zastosować żeby wpłynąć na swoich podwładnych, czyli budować w nich świadomość, rozwijać kompetencje stricte pracownicze, ale także zaangażowanie względem zakładu. Wszystko po to, by chcieli zostać w firmie oraz by wiedzieli, że przedsiębiorstwo może zbudować im ciekawą ścieżkę kariery zawodowej – wyjaśniła Małgorzata Świerkosz – Hołysz, trenerka firmy Altkom Akademia.

- Już po pierwszych zajęciach widzimy, że osoby na stanowiskach kierowniczych w firmie posiadają niezbędne kompetencje do sprawowania swojej funkcji. My natomiast jako trenerki, w ramach szkolenia będziemy ich wiedzę na temat zarządzania pracownikami pogłębiać. Korzyść z tego typu przedsięwzięć jest podwójna. Chcemy, aby szefowie pracowali jeszcze lepiej i wykorzystywali swój autorytet oraz by rozwijali swoje umiejętności. Ich kompetencje się podnoszą co wpływa na działanie całego przedsiębiorstwa - dodała Małgorzata Świerkosz – Hołysz.

EKO-OKNA S.A. od lat oferują swoim pracownikom bogaty pakiet szkoleń dających możliwość rozwoju. - Mamy świadomość, że aby sprostać wymaganiom klientów, działanie firmy musi odbywać się na najwyższym poziomie. Niezbędne w tym wypadku jest zwiększanie umiejętności naszych pracowników. Kursy i szkolenia to niektóre działania rozwojowe, jakie proponujemy osobom u nas zatrudnionym. Chcemy być coraz lepsi w tym co robimy, dlatego też zdecydowaliśmy się na Akademię Menadżera. Dążymy do tego, żeby kierownicy i brygadziści jak najswobodniej, i jak najczęściej korzystali ze swoich umiejętności dotyczących zarządzania pracownikami produkcyjnymi. Od tego zależy płynność pracy całego przedsiębiorstwa. Mamy coraz więcej klientów, a co za tym idzie większą liczbę zamówień. W związku z czym nie możemy pozwalać sobie na opóźnienia. Zwiększanie umiejętności naszych pracowników to jeden z naszych celów, który staramy się regularnie wprowadzać w życie -podsumował na koniec Sebastian Przewosnik, Dyrektor ds. Produkcji w EKO-OKNA S.A.

EKO-OKNA S.A.
to międzynarodowy producent stolarki okiennej i drzwiowej z PVC, drewna i aluminium. Na rynku od 1998 roku. Produkcja odbywa się w czterech halach, wyposażonych w najnowocześniejsze, w pełni zautomatyzowane linie produkcyjne. Proces produkcyjny wspierany jest przez wykwalifikowaną i doświadczoną kadrę pracowniczą. Firma stawia na rozwój i innowacje. EKO -OKNA jako pierwsi w Europie wprowadziły do masowej sprzedaży okna wykonane w technologii kształtowego zgrzewania profili V-Perfect. Firma oferuje kilkadziesiąt różnych systemów okiennych i drzwiowych. Produkuje także systemy przesuwne, rolety, bramy segmentowe czy moskitiery. Wszystko najwyższej jakości, gdyż korzysta z wysokiej klasy materiałów pochodzących od wiodących, europejskich dostawców. Zakład daje gwarancję bezpieczeństwa i trwałości swoich produktów. Działa w oparciu o systemy zarządzania jakością ISO 9001. Posiada też Certyfikat CE.

KONTAKT:

EKO OKNA S.A.