Firma » Biznes

EKO-OKNA wśród Orłów Wprost

Prężny rozwój firmy EKO-OKNA S.A. sprawia, że oprócz corocznych wzrostów sprzedaży swoich produktów, Spółka otrzymuje liczne nagrody. W ostatnim kwartale zakład z Kornic otrzymał tytuły Geparda Biznesu, Centaura Polskiego Eksportu do Włoch. Niedawno firmę nagrodzono Orłem Wprost.

Spółka EKO-OKNA należy do grona wiodących producentów stolarki otworowej w Europie. Zawrotny rozwój firmy oraz ogromną skalę ekspansji na rynki europejskie dostrzegają nie tylko klienci, ale również instytucje publiczne i organizacje branżowe. Potwierdzeniem tego jest szereg nagród, wyróżnień i prestiżowych tytułów, które każdego roku otrzymuje Spółka z Kornic. We wtorek, 20 września podczas uroczystej gali w Piekarach Śląskich przedstawiciele firmy odebrali z rąk Jacka Pochłopienia, redaktora naczelnego tygodnika Wprost nagrodę Orła Wprost 2016. Orły to nagroda dla firm, które w sposób szczególny przyczyniają się do rozwoju gospodarki w skali regionalnej i krajowej. Przygotowując ranking, przedstawiciele tygodnika Wprost i wywiadowni gospodarczej Bisnode wzięli pod uwagę średni zysk netto w ciągu ostatnich trzech lat. Jak również największy średni procentowy wzrost zysku netto. - Już kilka lat temu przyjęliśmy strategię 30 proc. wzrostu. Dzięki zaangażowaniu pracowników, inwestycjom w park maszynowy, przychylności i profesjonalizmowi osób, z którymi współpracujemy udaje nam się osiągać ten cel - mówi Mateusz Kłosek, prezes Zarządu EKO-OKNA S.A.
Nagrody i wyróżnienia są dla nas miłym podsumowaniem naszej codziennej pracy. Jednak największą motywację do działania dają nam klienci. Wszystko co robimy, robimy z myślą o nich - dodaje M. Kłosek. Słowa te znajdują odzwierciedlenie w rzeczywistości. Już dziś firma oferuje swoim klientom niemal pełną ofertę stolarki okiennej oraz bardzo krótkie terminy realizacji zamówień. Dodatkowym jej atutem jest wielojęzykowa obsługa. Komunikacja z klientami obcojęzycznymi nie stanowi dla pracowników EKO-OKIEN żadnego problemu. Tworzą zgrany zespół będący jednym z największych działów handlowych w regionie. Warto podkreślić, że dział ten stale się powiększa. Swoje oddziały Spółka posiada już we Wrocławiu, Łodzi i Katowicach. Nie dalej jak dwa tygodnie temu otworzyła kolejne biuro obsługi klienta w Bielsku- Białej. Za parę tygodni działalność rozpocznie oddział w Rybniku.

Autor tekstu: Justyna Korzeniak/Adventure Media
Autor zdjęcia: Anna Lewandowska/magazyn Wprost

***

EKO-OKNA S.A. to międzynarodowy producent stolarki okiennej i drzwiowej z PVC, drewna i aluminium. Na rynku od 1998 roku. Produkcja odbywa się w czterech halach, wyposażonych w najnowocześniejsze, w pełni zautomatyzowane linie produkcyjne. Proces produkcyjny wspierany jest przez wykwalifikowaną i doświadczoną kadrę pracowniczą. Firma stawia na rozwój i innowacje. EKO -OKNA jako pierwsi w Europie wprowadziły do masowej sprzedaży okna wykonane w technologii kształtowego zgrzewania profili V-Perfect. Firma oferuje kilkadziesiąt różnych systemów okiennych i drzwiowych. Produkuje także systemy przesuwne, rolety, bramy segmentowe czy moskitiery. Wszystko najwyższej jakości, gdyż korzysta z wysokiej klasy materiałów pochodzących od wiodących, europejskich dostawców. Zakład daje gwarancję bezpieczeństwa i trwałości swoich produktów. Działa w oparciu o systemy zarządzania jakością ISO 9001. Posiada też Certyfikat CE.

KONTAKT:
EKO OKNA S.A.