Gospodarka » Przemysł

EKO-OKNA zachwyciły międzynarodowych gości targów Equip’baie 2016

Sukcesem zakończył się udział firmy EKO-OKNA S.A. w targach Equip'baie 2016.Prawdziwą furorę w Paryżu zrobił zaprezentowany premierowo film w pigułce ukazujący najważniejsze informacje o producencie z Kornic.

Przestronny i otwarty pawilon zachęcał uczestników wydarzenia - profesjonalistów związanych ze stolarką otworową - do rozmów z przedstawicielami polskiej Spółki. EKO-OKNA już kilka dni od zakończenia targów czerpały korzyści z obecności w Paryżu.

Firma EKO-OKNA uczestniczy w paryskich wydarzeniach branżowych od pięciu lat. Producent bierze udział naprzemiennie, co dwa lata, w targach Batimat oraz Equip'baie. Pierwsze z nich są organizowane z większym rozmachem i na większą skalę, drugie - skupiają przede wszystkim osoby związane z branżą stolarki otworowej.

Tegoroczna, XV już, edycja Międzynarodowych Targów Okien, Drzwi i Osłon Przeciwsłonecznych Equip’baie miała miejsce w dniach 15-18 listopada w Paryżu. Do stolicy Francji przyjechali przedstawiciele ponad 300 przedsiębiorstw z całego świata. Każde z nich powierzchnię wystawienniczą zarezerwowało z dużym wyprzedzeniem, o udział w targach starają się bowiem wszyscy liczący się producenci. O prestiżu spotkania świadczy także fakt, iż każda kolejna edycja targów przyciąga większą liczbę gości. Jak podają organizatorzy, w tym roku był to 10-procentowy wzrost.
Pawilon firmy EKO-OKNA mieścił się w sektorze 11, przy stoisku Q14. Ekspozycja została zbudowana tak, by wszyscy zainteresowani mogli swobodnie porozmawiać z przedstawicielami marki. - W pawilonie zaprezentowaliśmy dosłownie kilka produktów, skupiliśmy się za to na bezpośrednim kontakcie z odwiedzającymi. stoisko było otwarte, goście bez skrępowania przeglądali katalogi i podejmowali rozmowę. Pytania, jak na profesjonalistów przystało, były bardzo konkretne - relacjonuje Dorota Rusinowicz, opiekun klienta na Belgię i Francję w firmie EKO-OKNA S.A.
Pawilon firmy z Kornic odwiedzali zarówno jej stali klienci, osoby, które niedawno rozpoczęły z nią współpracę, jak również uczestnicy targów, którzy dotąd nie znali produktów firmy. Tych ostatnich do ekspozycji przyciągał przede wszystkim film prezentujący najważniejsze informacje o firmie EKO-OKNA. - W Paryżu materiał ten był pokazywany premierowo, w dodatku na dużym telebimie, stworzonym z 16 ekranów. Obraz mówi więcej niż słowa; dynamiczny film w nowoczesnej konwencji dostarcza najważniejszych informacji o firmie, oddaje jej rozmach i ofertę; przybliża naszą działalność najlepiej jak tylko się da. Obok tego materiału nikt nie przeszedł obojętnie, otrzymaliśmy same pozytywne informacje zwrotne na jego temat - podkreśla D. Rusinowicz.

Co najważniejsze, ogromne wrażenie na gościach w równym stopniu zrobiły możliwości techniczne firmy (zaprezentowane w formie liczbowej), jak i sama infrastruktura oraz warunki socjalne. Film, który zrobił furorę wśród odwiedzających z całego świata jest dostępny na stronie internetowej producenta (zakładka „Media”) i jej kanałach społecznościowych (Fanpage i YouTube).Emitowany na dużym ekranie film miał o tyle istotne znaczenie, że wystawcy nie mogą na terenie targów dystrybuować ulotek i materiałów promocyjnych. Widoczny nawet z dużej odległości materiał wideo był więc doskonałym sposobem zwrócenia na siebie uwagi. W tym kontekście należy także odnotować rolę aktorki specjalizującej się w pantomimie. Ubrana we francuskim stylu, ale barwach firmowych EKO-OKIEN artystka w żartobliwy sposób zwracała uwagę odwiedzających i zapraszała ich do stoiska firmy z Kornic.
W Paryżu Spółkę EKO-OKNA reprezentował zespół 19 osób. - Udział w targach to zaszczyt. Przez cały rok pracujemy na to, by móc uczestniczyć w wydarzeniu tej rangi - zapewnia Natalie Kubala. Kierownik działu handlowego w firmie EKO-OKNA S.A. - To nie tylko prestiż, ale i świetne doświadczenie: poznajemy klientów, z którymi dotychczas rozmawialiśmy tylko przez telefon, mamy jeszcze bliższy kontakt z językiem, a przy tym także z kulturą kraju, z którego mieszkańcami współpracujemy - dodaje.

Uczestnictwo w międzynarodowych wydarzeniach targowych pozwala nawiązać nowe kontakty biznesowe, buduje renomę firmy i uwiarygadnia ją w oczach przedstawicieli sektora stolarki otworowej z całego świata. Dzięki temu widać bardzo wymierne efekty. Już kilka dni po zakończeniu wydarzenia, EKO-OKNA zdobyły pierwsze (ale z pewnością nie ostatnie) zamówienia będące owocem rozmów w Paryżu.

Kolejnym spotkaniem branżowym w stolicy Francji będą targi Batimat 2017, które odbędą się między 6, a 10 listopada przyszłego roku.

Autor tekstu: Anna Koza/Adventure Media

***

EKO-OKNA S.A. to międzynarodowy producent stolarki okiennej i drzwiowej z PVC, drewna i aluminium. Na rynku od 1998 roku. Produkcja odbywa się w czterech halach, wyposażonych w najnowocześniejsze, w pełni zautomatyzowane linie produkcyjne. Proces produkcyjny wspierany jest przez wykwalifikowaną i doświadczoną kadrę pracowniczą. Firma stawia na rozwój i innowacje. EKO -OKNA jako pierwsi w Europie wprowadziły do masowej sprzedaży okna wykonane w technologii kształtowego zgrzewania profili V-Perfect. Firma oferuje kilkadziesiąt różnych systemów okiennych i drzwiowych. Produkuje także systemy przesuwne, rolety, bramy segmentowe czy moskitiery. Wszystko najwyższej jakości, gdyż korzysta z wysokiej klasy materiałów pochodzących od wiodących, europejskich dostawców. Zakład daje gwarancję bezpieczeństwa i trwałości swoich produktów. Działa w oparciu o systemy zarządzania jakością ISO 9001. Posiada też Certyfikat CE.

KONTAKT:
EKO OKNA S.A.