Firma » Biznes

Eksperckie Piątki: Nowy obowiązek weryfikacji rachunku dostawcy

Nie trać czasu na przepisywanie i ręczne sprawdzanie numerów rachunku dostawcy w wykazie czynnych podatników VAT. Sprawdź jakie nowe obowiązki nałoży na Ciebie projekt nowelizacji ustawy.

Rządowe Centrum Legislacji rozpoczęło prace nad projektem nakładającym na podatnika dodatkowy obowiązek weryfikacji rachunku bankowego dostawcy - na podobnej zasadzie jak weryfikacja numeru NIP. W ramach założeń nowelizacji ustawy, Szef Krajowej Administracji Skarbowej publikować będzie wykaz czynnych podatników VAT, zawierający m.in. rejestr rachunków rozliczeniowych podatnika.

CZYTAJ CAŁOŚĆ ARTYKUŁU TUTAJ: https://www.erp-view.pl/wiadomosci/eksperckie_piatki_nowy_obowiazek_weryfikacji_rachunku_dostawcy.html

openmediagroup

Zamów opracowanie informacji prasowej

Publikuj artykuły i zarabiaj z CentrumPR.

Dziennikarstwo obywatelskie

Piszesz artykuły? CentrumPR to serwis stworzony również dla dziennikarzy obywatelskich. Błyskawiczna publikacja, wysokie miejsca w Google to zalety których może nam pozazdrościć konkurencja.
Dziennikarstwo obywatelskie
porównanie serwisów