Firma » Biznes

Eksperckie Piątki: Nowy obowiązek weryfikacji rachunku dostawcy

Nie trać czasu na przepisywanie i ręczne sprawdzanie numerów rachunku dostawcy w wykazie czynnych podatników VAT. Sprawdź jakie nowe obowiązki nałoży na Ciebie projekt nowelizacji ustawy.

Rządowe Centrum Legislacji rozpoczęło prace nad projektem nakładającym na podatnika dodatkowy obowiązek weryfikacji rachunku bankowego dostawcy - na podobnej zasadzie jak weryfikacja numeru NIP. W ramach założeń nowelizacji ustawy, Szef Krajowej Administracji Skarbowej publikować będzie wykaz czynnych podatników VAT, zawierający m.in. rejestr rachunków rozliczeniowych podatnika.

CZYTAJ CAŁOŚĆ ARTYKUŁU TUTAJ: https://www.erp-view.pl/wiadomosci/eksperckie_piatki_nowy_obowiazek_weryfikacji_rachunku_dostawcy.html

openmediagroup

Zamów opracowanie informacji prasowej

Dziś:
KONFERENCJA ANTYDOPINGOWA WARSZAWA
Magdalena Witkiewicz i Alek Rogoziński z wizytą w Empik Bonarka, 23.06, godz. 16:00
prezent dla Taty - warsztaty
Za 1 dzień: