Firma » Finanse

Ekspresowa realizacja czeków podatkowych z Anglii, Irlandii, USA

Dobra wiadomość dla Polaków pracujących i zarabiających za granicą. Rynek usług finansowych adresowanych dla Polaków w Wielkiej Brytanii, Irlandii czy w Stanach Zjednoczonych ciągle rozwija się.

Wiele firm odzyskujących podatki za pracę za granicą kończy swoją rolę na przesłaniu Klientowi czeku ze zwrotem podatku, zostawiając go z problemem. Podobnie postępują zagraniczne urzędy skarbowe, które wraz z decyzją o zwrocie nadpłaty podatku przesyłają podatnikowi czek. Klient ma duże problemy z szybkim zrealizowaniem swojego czeku, nie wspominając już o dużych kosztach takiej operacji.

Banki wiedząc, że można na tym nieźle zarobić pobierają za realizację czeku bardzo wysokie opłaty, sięgające czasami połowy wartości czeku. Czas oczekiwania na zrealizowanie czeku za pośrednictwem banku trwa nawet kilka tygodni a nawet miesiące. Niektóre z banków dodatkowo wymagają aby założyć u nich konto bankowe, za które również trzeba płacić.Firma Poltax wychodząc naprzeciw oczekiwaniom ogromnej rzeszy Polaków pracujących za granicą uruchomiła nową usługę finansową „Ekspresowa realizacja czeków podatkowych”, która polega na pewnej i szybkiej realizacji rządowych czeków podatkowych z Wielkiej Brytanii, Irlandii oraz Stanów Zjednoczonych (federalne lub stanowe).Poltax za jedyne 30 zł zrealizuje czek w 5 dni roboczych i wypłaci Klientowi pieniądze na konto bankowe lub przekazem pocztowym.

Klient podpisując umowę z firmą ma gwarancję, że otrzyma należne mu pieniądze w ekspresowym tempie i za rozsądną cenę – to pierwsza tego typu usługa na ciągle rozwijającym się rynku finansowym adresowanym dla Polaków pracujących i zarabiających za granicą.

Więcej informacji na temat nowej na rynku usługi znaleźć można odwiedzając serwis internetowy: www.czekipodatkowe.pl. Na powyższej stronie można obliczyć wysokość przelewu, zapoznać się z warunkami usługi oraz pobrać umowę.Biuro Doradcze Poltax powstało w 1999r. w Warszawie, rozpoczęło działalność związaną
z odzyskiwaniem podatków dla osób, które pracowały w Niemczech. Od tego czasu przeszło ogromną rozbudowę firmy - teraz oprócz realizacji czeków podatkowych oferuje swoim Klientom zwrot podatku z Wielkiej Brytanii, Irlandii, USA, Holandii oraz z Niemiec. Dzisiaj Poltax jest polskim liderem w branży rozliczeń podatków z tytułu pracy za granicą. Każdego roku wysyła tysiące wniosków o zwrot podatku do urzędów skarbowych w Wielkiej Brytanii, Irlandii, Holandii, USA oraz w Niemczech.

Usługi Biura Doradczego Poltax określane są jako najbezpieczniejszy i najpewniejszy sposób na odzyskanie należnych pieniędzy. Biuro posiada autoryzację zagranicznych urzędów skarbowych oraz odpowiednie zezwolenie Narodowego Banku Polskiego.

Oprócz serwisu Czekipodatkowe.pl Biuro Doradcze POLTAX jest właścicielem następujących serwisów internetowych:

Serwis firmowy: www.poltax.waw.pl;
Serwis poświęcony podatkom z Wielkiej Brytanii: www.podatekangielski.pl;
Księgarnia dla planujących wyjazd za granicę: www.sklep.poltax.waw.pl;
Językowa Księgarnia Internetowa: www.ksiegarnia.poltax.waw.pl.

Zwrot podatku angielskiego