Technologie » Komputery

Entensys i ITXON nawiązują współpracę

Entensys, czołowy rosyjski producent oprogramowania do ochrony informacji, oraz Systemy Informatyczne ITXON Sp. z o.o., jeden z największych dystrybutorów oprogramowania w Polsce, nawiązali współpracę.

Umowa partnerska pozwala firmie ITXON na niezależną dystrybucję i promowanie rozwiązań firmy Entensys poprzez własny kanał partnerski. Co więcej, nowi partnerzy mają możliwość udziału w działaniach marketingowych, kampaniach i szkoleniach.

"Współpraca z ITXON to ważny krok naprzód w kierunku zwiększenia naszej obecności na rynkach europejskich" - mówi Dmitry Kurashev, prezes firmy Entensys. "Polski rynek oprogramowania wciąż bardzo szybko się rozwija. Współpraca pomiędzy Entensys i ITXON jest obiecująca i jestem pewien, że przyniesie korzyści obu stronom" - dodaje.

"Uważam, że produkty firmy Entensys mają bardzo duży potencjał i znajdą nabywców wśród wielu firm w Polsce" - mówi Piotr Holenc, specjalista ds. technicznych z firmy Systemy Informatyczne ITXON Sp. z o.o.. Jesteśmy zaszczyceni, iż możemy współpracować z firmą Entensys i sprzedawać ich innowacyjne i zaawansowane technologicznie rozwiązania poprzez nasz kanał partnerski. Produkty Entensys uzupełniają nasz asortyment, dzięki czemu możemy oferować kompletne rozwiązania bezpieczeństwa IT, które zaspokoją potrzeby naszych klientów”.

Eksperci z obu firm pracują nad lokalizacją produktów Entensys na język polski. Program UserGate Proxy & Firewall został już zlokalizowany a KinderGate Parental Control jest następny w kolejności.

O firmie Systemy Informatyczne ITXON

Firma Systemy Informatyczne ITXON Sp. z o.o. od 2002 nieprzerwanie świadczy najwyższej klasy usługi na rynku rozwiązań zapewniających ochronę, bezpieczeństwo i stabilność pracy nawet najbardziej skomplikowanych systemów komputerowych. ITXON jest autoryzowanym partnerem handlowym firmy Kaspersky Lab Polska. Dzięki ciągłemu udoskonalaniu, Systemy Informatyczne ITXON stały się głównym przedstawicielem na Polskę dużych, międzynarodowych korporacji: Acronis, DeviceLock Inc., Entensys, Parallels Inc. Źródło:  Systemy Informatyczne ITXON Sp. z o.o., entensys.com .

Systemy Informatyczne ITXON Sp. z o.o.