Firma » Biznes

Finałowa gala konkursu "Krajowi Liderzy Innowacji i Rozwoju - 2011"

W minionym tygodniu (26 stycznia) odbyła się gala finałowa i wręczenie nagród IV edycja konkursu „Krajowi Liderzy Innowacji i Rozwoju”. Założeniem projektu jest identyfikowanie oraz promowanie inicjatyw o charakterze innowacyjnym i rozwojowym.

Firma Lenovo Polska była partnerem technologicznym konkursu, do którego zgłosiło 913 uczestników.

Tytuły zostały przyznane w kategoriach: Innowacyjna firma, Innowacyjny produkt, Innowacyjna usługa, Innowacyjna gmina, Innowacyjna organizacja, Innowacyjny projekt unijny, Dynamicznie rozwijająca się firma oraz Wizjoner IT.

Lenovo, jako drugi na świecie największy producent komputerów PC, stawia sobie za cel dostarczanie klientom nowatorskich rozwiązań przy pełnym wykorzystaniu potencjału technologicznego. Właśnie ze względu na takie podejście, idea konkursu „Krajowi Liderzy Innowacji i Rozwoju” jest nam bardzo bliska. Cieszę się, że możemy ją wspierać – mówi Alicja Klemendorf, Marketing Manager Lenovo Polska.

Konkurs „Krajowi Liderzy Innowacji i Rozwoju” realizowany jest nieprzerwanie od 2008 roku przez Fundację Innowacji i Rozwoju. Ideą konkursu jest identyfikowanie oraz promowanie przedsięwzięć i inicjatyw o charakterze innowacyjnym i rozwojowym. Ocenie podlegają zgłoszenia od trzech grup uczestników tj. przedsiębiorcy, gminy oraz organizacje (m.in. organizacje pozarządowe, regionalne agencje rozwoju). W ramach IV edycji ocenie podlegały zgłoszenia i dane od 913 podmiotów. Tytuły w ramach są przyznawane w następujących kategoriach: Innowacyjna firma, Innowacyjny produkt, Innowacyjna usługa, Innowacyjna gmina, Innowacyjna organizacja, Innowacyjny projekt unijny oraz dodatkowo w kategoriach: Dynamicznie rozwijająca się firma, Wizjoner IT.

Wyniki oraz listę wyróżnionych uczestników można zobaczyć na stronie: http://www.liderzyinnowacji.pl/wyniki_edycji_ogolnopolskiej_2011.html -

Wszelkie dodatkowe informacje są dostępne na stronie www.liderzyinnowacji.pl oraz w Biurze Konkursu pod adresem: Fundacja Innowacji i RozwojuAl. Jerozolimskie 87, 02-001 Warszawa, tel. (022) 621 30 00; e-mail: konkurs@fiir.org.pl. Materiały foto - Fundacja Innowacji i Rozwoju

O firmie Lenovo

Firma Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) jest producentem urządzeń elektronicznych do użytku osobistego i drugim pod względem wielkości dostawcą komputerów PC na świecie. Firma obsługuje klientów w ponad 160 krajach, a jej obroty sięgają 21 miliardów USD. Lenovo koncentruje się na konstruowaniu komputerów i mobilnych urządzeń internetowych o wyjątkowej jakości. Filarami działalności firmy są innowacyjność, efektywny łańcuch dostaw na całym świecie oraz konsekwentna realizacja strategii biznesowej. Od czasu przejęcia przez Grupę Lenovo działu komputerów osobistych IBM firma opracowuje, produkuje i sprzedaje niezawodne, wysokiej jakości, bezpieczne i łatwe w użyciu produkty techniczne oraz usługi. Lenovo produkuje biznesowe komputery legendarnej marki Think, konsumenckie komputery marki Idea, a także serwery, stacje robocze oraz mobilne urządzenia internetowe, takie jak tablety i smartfony. Lenovo posiada duże ośrodki badawcze w Yamato w Japonii, Pekinie, Szanghaju i Shenzen w Chinach oraz w Raleigh w Północnej Karolinie (USA). Więcej informacji można uzyskać pod adresem www.Lenovo.com/pl