Firma » Biznes

Firma CBRE zarządcą Łopuszańska Business Park

Firma CBRE, największa na świecie firma doradcza z sektora nieruchomości komercyjnych, została wybrana na zarządcę kompleksu biurowego Łopuszańska Business Park w Warszawie.

Łopuszańska Business Park, którego właścicielem jest firma Ghelamco, to nowoczesny kompleks biurowy składający się z dwóch oddzielnych budynków o powierzchni 8.167 m kw. i 8.357 m kw. Nieruchomość zlokalizowana jest na warszawskich Włochach przy ul. Łopuszańskiej i została zaprojektowana zgodnie z wymaganiami ekocertyfikatu BREEAM.

Iwona Laszkiewicz, Senior Dyrektor działu zarządzania nieruchomościami w CBRE, powiedziała:

„Jesteśmy bardzo zadowoleni, że Ghelamco powierzyło nam do zarządzania jeden ze swoich najnowszych projektów. Jesteśmy przekonani, że dzięki naszemu dużemu doświadczeniu kompleks biurowy będzie zarządzany efektywnie i z korzyścią zarówno dla inwestora, jak i najemców.”

CBRE zarządza nieruchomościami komercyjnymi w Polsce o łącznej powierzchni 540.000 m kw. Firma CBRE oferuje profesjonalne i efektywne usługi zarządzania nieruchomościami handlowymi, biurowymi i magazynowymi.

-koniec-

CBRE to największa na świecie firma doradcza i inwestycyjna działająca w sektorze nieruchomości komercyjnych (pod względem przychodów za rok 2012), a także jedna z 500 wiodących firm świata według rankingów magazynu Fortune oraz agencji ratingowej Standard & Poor’s. CBRE, z siedzibą główną w Los Angeles, zatrudnia około 37.000 pracowników i obsługuje inwestorów, właścicieli oraz najemców nieruchomości w ponad 300 biurach na całym świecie (nie wliczając firm stowarzyszonych i partnerskich). Zakres usług świadczonych przez CBRE obejmuje: doradztwo strategiczne w zakresie inwestycji i wynajmu, usługi korporacyjne, usługi zarządzania nieruchomościami oraz projektami, administrację firm, bankowość hipoteczną, wyceny, usługi deweloperskie, usługi zarządzania inwestycjami oraz usługi konsultingowe i analityczne. Zapraszamy do odwiedzenia naszej strony internetowej www.cbre.com

Questia Sp. z o.o. Communications Management Consultants