Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

Firma Konspol na targach Gluten Free Expo

Gluten Free Expo

Już 15 i 16 czerwca 2018 roku w Centrum Targowo Kongresowym w Warszawie odbędą się specjalistyczne targi Gluten Free Expo. Podczas dwóch dni bezglutenowego święta, firma Konspol zaprezentuje swoją bogatą ofertę produktów z symbolem przekreślonego kłosa. Organizatorem imprezy jest Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.

2 dni bezglutenowego święta

Gluten Free Expo to jedyne w Polsce i jedne z największych w Europie specjalistyczne targi poświęcone tematyce bezglutenowej. Podczas tegorocznej imprezy w Centrum Targowo Kongresowym przy ul. Marsa 56c w Warszawie po raz kolejny swoją ofertę produktową przedstawią producenci żywności bezglutenowej zarówno z Polski, jak i zagranicy. Wśród wystawców pojawi się nowosądecka firma Konspol, która zaprezentuje produkty z linii bezglutenowej m.in. linię produktów dla dzieci Żarłaki, produkty z linii NATURA oraz cienkie, kruche kabanoski z linii Amore. Podczas obu dni trwania targów nie zabraknie licznych pokazów kulinarnych, konkursów z nagrodami oraz spotkań z ciekawymi gośćmi m.in. Karolem Okrasą, Anną Popek i Iwoną Zasuwą. Dodatkowo wszyscy odwiedzający będą mogli skorzystać z bezpłatnych porad lekarzy i dietetyków, a także wykonać badania diagnostyczne. Na najmłodszych czeka moc atrakcji w specjalnej Strefie Dzieci. Przed nami dwa dni pełne bezglutenowych atrakcji.

Linia bezglutenowa Konspol

Zapotrzebowanie na artykuły bezglutenowe w Polsce jest z każdym rokiem coraz większe, dlatego też półka wyrobów bezglutenowych firmy Konspol cieszy się dużym powodzeniem. Produkty oznakowane symbolem przekreślonego kłosa są bezpieczne dla osób cierpiących na celiakię oraz będących na diecie bezglutenowej, ale znajdują uznanie znacznie szerszej grupy konsumentów. W ofercie firmy Konspol wśród produktów bezglutenowych znajdują się m.in. Kiełbaski z indyka, Kiełbaski śląskie Znakomite, Szynka z indyka, Kabanosy z kurczaka Konspol Natura czy Szynka podhalańska Konspol Natura. Wszystkie produkty z linii bezglutenowej regularnie badane są na zawartość glutenu i objęte są licencją Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.

Więcej informacji na stronie: http://www.konspol.com.pl/produkty/produkty-bezglutenowe

38PR