Firma » Biznes

Firma Pruszyński wyróżniona w III edycji rankingu „Indeks Patriotyzmu Polskiego Biznesu”

Podczas uroczystej gali III edycji rankingu Indeks Patriotyzmu Polskiego Biznesu firma PRUSZYŃSKI Sp. z o.o. otrzymała nagrodę w kategorii „DUŻE POLSKIE SPÓŁKI” przyznawaną przez „Rzeczpospolitą”.

Indeks Patriotyzmu Polskiego Biznesu to ranking organizowany przez redakcję „Rzeczpospolitej" i Fundację Patriotyzmu Gospodarczego. Nagrody oraz wyróżnienia są uhonorowaniem firm, które w szczególny sposób przyczyniają się do rozwoju kraju i patriotyzmu gospodarczego, a przy tym nie uchylają się od swoich powinności względem państwa i społeczeństwa. Indeks Patriotyzmu Polskiego Biznesu powstaje na podstawie ankiet ocenianych przez kapitułę w której w tym roku zasiedli Michał Kurtyka – podsekretarz stanu w Ministerstwie Energii, Marek Dietl – doradca prezydenta RP, członek zarządu Instytutu Sobieskiego, Jacek Fotek – wiceprezes zarządu GPW w Warszawie, Witold Orłowski – główny doradca ekonomiczny PwC, rektor Akademii Vistula, oraz Bohdan Wyżnikiewicz – prezes Instytutu Prognoz i Analiz Gospodarki.

W tym roku wyróżnienie w kategorii Duże Polskie Spółki otrzymała firma Pruszyński. „Jest to szczególne wyróżnienie dla naszej firmy. Potwierdza ono przybraną od ponad 30 lat filozofię działania – najwyższa jakość wytwarzanych wyrobów budowlanych, wprowadzanie innowacji oraz systematyczne zdobywanie odbiorców. Zaufanie i zadowolenie klientów, to największy skarb, jakim mogą oni nas obdarzyć – mówi Krzysztof Pruszyński, Prezes Zarządu Pruszyński Sp. z o.o. - Otrzymana nagroda jest zwieńczeniem ostatnich kilkunastu miesięcy bardzo intensywnej pracy całego naszego zespołu, jakim było uruchomienie w drugiej połowie 2016 r. największego i najnowocześniejszego w tej części Europy zakładu produkcji płyt warstwowych PIRTECH z rdzeniem ze sztywnej pianki poliuretanowej typu PIR w okładzinach metalowych. Przyznane wyróżnienie będzie nas inspirować do dalszego rozwoju i nie pozwoli nam spocząć na laurach.

Jeszcze raz bardzo dziękujemy kapitule za wyróżnienie, a pozostałym laureatom serdecznie gratulujemy.”

www.pruszynski.com.pl

www.dachtwoichmarzen.pl