Technologie » Komputery

Firmy mogą sprzedawać więcej i wygodniej dzięki Analitykowi Sprzedaży

Prace zespołów sprzedażowych mogą być znacznie usprawnione dzięki narzędziom udostępnionym w systemach ERP. Według danych opublikowanych w serwisie CPIO.co.uk, dobrze dobrany system IT zwiększa wydajność sprzedawcy o 41%.

Efektywność zespołów sprzedażowych zwiększa się dzięki temu, że zarówno managerowie, jak i specjaliści ds. sprzedaży mają dostęp do potrzebnych informacji w czasie rzeczywistym. Badanie IDG Research Service na zlecenie Sage wykazało, że poprawia jakości informacji dzięki wdrożeniu systemu ERP, zwiększa produktywność całego przedsiębiorstwa o 10%. Firmy efektywnie używające systemu ERP, lepiej zarządzają swoimi danymi. To przekłada się na szybszy wzrost – podmioty, które efektywnie wykorzystują informacje, rozwijają się aż o 35% szybciej od tych, które robią to mniej skutecznie.

Co jest ważne przy wyborze oprogramowania do obsługi procesów handlowo-sprzedażowych?

Wsparcie procesów sprzedażowych jest szczególnie istotne dzisiaj. Współcześni klienci podejmują decyzje zakupowe po przeanalizowaniu wielu opcji i informacji. Firmy muszą więc wkładać więcej wysiłku w pozyskiwanie i utrzymywanie klientów. Z pomocą przychodzą nowoczesne, dobrze dobrane i optymalnie wdrożone rozwiązania sprzedażowe klasy ERP – mówi Tomasz Kozłowski, kierownik ds. rozwoju produktu w Sage. Jak dodać skrzydeł zespołom sprzedażowym?

Czytaj całość artykułu tutaj: https://erp-view.pl/erp/firmy_moga_sprzedawac_wiecej_i_wygodniej_dzieki_analitykowi_sprzedazy.html

openmediagroup