Technologie » Komputery

Fluke Networks Visual Performance Manager - wydajność sieci jak na dłoni

Firma Passus wprowadziła nowy ujednolicony system zarządzania wydajnością sieci firmy Fluke Networks. Visual Performance Manager zapewnia pełen wgląd w wydajność sieci i wszystkich aplikacji w całej firmie.

Obecnie, gdy sieci stają się coraz bardziej rozproszone, pracownicy działów IT borykają się często z problemem kompleksowego zarządzania wydajnością, a także jakością pracy użytkowników korzystających z aplikacji, komunikacją VoIP oraz wydajnością sieci. Personel IT staje przed problemem monitorowania i zarządzania licznymi produktami i usługami także w oddziałach firm. Wprowadzając zmiany, często nie dysponuje narzędziami niezbędnymi do zbadania wydajności aplikacji i sieci przed i po zmianach, a bez tych danych nie jest w stanie potwierdzić sukcesów lub niepowodzeń projektów IT.
Visual Performance Manager firmy Fluke Networks to narzędzie do wizualnego zarządzania, zapewniające wszechstronny obraz wydajności firmy. Oprogramowanie wykorzystuje dane pochodzące z różnych źródeł: z infrastruktury sieciowej, wyspecjalizowanego sprzętu oraz pozostałych aplikacji do zarządzania przedsiębiorstwem, działających w oparciu o technologię www.

Lepsza widoczność, szybsza reakcja, mniejsze ryzyko

Visual Performance Manager udostępnia unikalne, przejrzyste widoki, które pozwalają szybko zidentyfikować spadek wydajności. Oprócz tego oferują pogłębioną analizę przyczyn zmian wydajności. Dzięki temu Visual Performance Manager jest pomocny w szybkim i skutecznym wprowadzaniu nowych usług biznesowych i związanych z używanymi aplikacjami. Pozwala jednocześnie ograniczyć ryzyko, dzięki szczegółowej prezentacji stopnia wykorzystania zasobów oraz szybkiemu odzwierciedlaniu wpływu zmian. Rozwiązanie firmy Fluke Networks umożliwia ponadto szybsze ustalenie, czy problem ma związek z siecią, serwerem czy aplikacją, co w połączeniu z możliwością dogłębnej analizy przyczyny problemu oznacza krótszy czas potrzebny na rozwiązanie problemu i wprowadzenie stosownych zmian.

Visual Performance Manager – elastyczność i ogromne możliwości

Visual Performance Manager to elastyczna platforma, która oferuje łatwą integrację nowych źródeł danych, kontrolę dostępu definiowaną przez użytkownika oraz dostosowywane do aktualnych wymagań widoki i raporty. Visual Performance Manager udostępnia cały szereg funkcjonalności:
* kompleksowe zarządzanie wydajnością aplikacji biznesowych o znaczeniu krytycznym dla dostępności i czasu reakcji
* zaawansowany wgląd w informacje o wydajności z możliwością szybkiego wyodrębniania błędów związanych z poszczególnymi aplikacjami, systemami i siecią
* monitorowanie sieci i zarządzanie wydajnością – wspólny zestaw pomiarów jakości usług dostępny zarówno dla użytkowników wewnętrznych, jak i zewnętrznych dostawców usług
* monitorowanie poszczególnych połączeń VoIP - umożliwia szacowanie możliwych spadków wydajności w dowolnym miejscu w sieci
* zarządzanie zmianami pozwala skutecznie nadzorować i zapewniać dostępność usług o znaczeniu krytycznym dla działania firmy
* szczegółowy podgląd wpływu wszelkich zmian na funkcjonowanie firmy umożliwia prognozowanie skutków tych zmian dla aplikacji i całej infrastruktury.
Z Visual Performance Manager można zintegrować ostatnie linie produktów Fluke Networks - Visual UpTime Select oraz NetFlow Tracker - celem uzyskania spójnego pakietu do zarządzania.

Passus sp. z o.o.