Gospodarka » Przemysł

Fotel Klasy Biznes Lufthansy na Forum Ekonomicznym w Krynicy

Dwa fotele Klasy Biznes Lufthansy będą wystawione w Domu Forum, po prawej stronie od Holu Wejściowego.

Od wtorku 2 września od godz. 14.00 do czwartku 4 września do godz. 16.00, odwiedzający stoisko goście będą mogli poznać szczególny klimat kabiny pasażerskiej. Bart Buyse, Dyrektor Generalny Lufthansy w Polsce, weźmie również udział
w panelu nt. połączeń i rozwoju portów regionalnych w Europie Środkowej i Wschodniej. Panel odbędzie się 2 września o godz. 18.40

- Cieszymy się, że Lufthansa ponownie jest obecna na tak ważnym wydarzeniu, jakim jest Forum Ekonomiczne w Krynicy – mówi Bart Buyse. Szczególnie ważna jest dla nas możliwość zaprezentowania wyjątkowego, nowego fotela Klasy Biznes. Serdecznie zapraszam do odwiedzenia naszego stoiska wszystkich, którzy chcieliby osobiście doświadczyć tego niezapomnianego komfortu – dodaje.

Najważniejszą cechą nowych foteli Klasy Biznes Lufthansy jest płaska powierzchnia do spania o długości 1,98 m. Po naciśnięciu jednego guzika fotel zamienia się w wygodne łóżko. Fotel jest wyjątkowo komfortowy – zarówno po rozłożeniu, jak również w pozycji odchylonej czy wyprostowanej. Posiada “intuicyjną” regulację oraz zapewnia dodatkowe miejsce na bagaż. Pasażer ma również do dyspozycji rozbudowany systemem rozrywki.

Kolejną nowością jest innowacyjne rozmieszczenie foteli w kształcie litery „V”. Dwa sąsiadujące ze sobą fotele są nachylone względem siebie i rozmieszczone wzdłuż centralnej osi. Dzięki takiemu rozwiązaniu Lufthansa spełniła jedno z podstawowych życzeń klientów
– możliwość podróżowania przodem do kierunku lotu. Takie ustawienie foteli pozwoliło również Lufthansie dwukrotnie zwiększyć odległość między dwoma fotelami, co gwarantuje pasażerom Klasy Biznes jeszcze większą prywatność.

Tygodniowo Lufthansa oferuje 231 połączeń do Frankfurtu i Monachium z 8 lotnisk: Warszawy, Krakowa, Gdańska, Wrocławia, Poznania, Lublina, Katowic i Rzeszowa. W 2013 roku na trasach pomiędzy Polską a Niemcami, Lufthansa powitała na pokładach ponad 1,3 miliona pasażerów, a latem br. liczba oferowanych miejsc wzrosła o ok. 30%.

24. Forum Ekonomiczne w Krynicy odbędzie się w Krynicy-Zdroju w dniach 2-4 września. Forum Ekonomiczne w Krynicy jest okazją do spotkania najważniejszych postaci świata polityki i biznesu z Europy Środkowo-Wschodniej. Co roku na Forum, które organizowane jest na początku września, przyjeżdża ponad 2500 gości – liderów życia politycznego, gospodarczego i społecznego – oraz 500 dziennikarzy z blisko 60 krajów Europy, Azji
i Ameryki. Fundamentem Forum Ekonomicznego jest otwartość na różne sposoby myślenia o państwie i gospodarce.

Klaudia Sukiennik