Dom » Wnętrza

Fritz hansen

Każdy, kto interesuje się wystrojem wnętrz i chce, aby jego dom lub biuro nabrały wyjątkowego charakteru powinien zainteresować się meblami firmy fritz hansen, która posiada wieloletnie doświadczenie i renomę wypracowaną od 1872 r.

Kiedy to jej założyciel otrzymał licencję handlową na produkcję mebli w Kopenhadze. Meble tej firmy wykorzystane były do umeblowania między innymi zamku Christionsborg czy też Biblioteki Uniwersyteckiej w Kopenhadze oraz budynku Sądu Najwyższego. Są to meble, które prezentują się niezwykle efektownie w każdym pomieszczeniu. W ofercie firmy znajdują się między innymi krzesła, które posiadają ergonomiczny kształt i doskonale wkomponowują się w nowoczesny i tradycyjny wystrój. Są tutaj zarówno krzesła drewniane z elementami metalowymi, jak również obite materiałem. Kolory drewnianych mebli nawiązują do ich naturalnej struktury.

Meble z obiciem posiadają również kolory natury – beże, zielenie oraz szarości i brązy. Bardzo ciekawie prezentują się sofy i kanapy zaprojektowane przez fritz hansen. Mają one bardzo ciekawą i nowoczesną, a zarazem niezbyt awangardową formą, dlatego dosłownie każdy może wybrać coś dla siebie. Meble te utrzymane są w kolorystyce zbliżonej do tego, co można zobaczyć wśród krzeseł dlatego można z poszczególnych mebli fritz hansen stworzyć bardzo wygodne komplety wypoczynkowe. Wśród mebli tworzonych w firmie znajdują się także wysokiej jakości stoły drewniane. Które doskonale sprawdzą się zarówno w jadalni jak i w domowym biurze. Doskonałym uzupełnieniem mebli będą wszelkiego rodzaju dodatki zaprojektowane przez najlepszych projektantów firmy.

Można znaleźć pośród nich między innymi stylowe lampy podłogowe, ścienne, sufitowe oraz biurkowe. Firma oferuje różne serie mebli, które mogą posłużyć do wystroju pokoju dziennego, jadalni, domowego biura, pomieszczeń w firmie. Są również meble tworzone z myślą o wystroju dziecięcego pokoju w żywych, jasnych kolorach, które sprawią, że każdy dziecięcy pokój stanie się doskonałym miejscem do zabawy, wypoczynku i nauki.

brenna