Gospodarka » Żywność

FRoSTA na tropie egzotycznych smaków

FRoSTA na tropie egzotycznych smaków
Zobacz więcej zdjęć »
Kuchnia orientalna kusi i fascynuje. Nie trzeba jednak wybierać się w daleką podróż, aby egzotyczne smaki mieć na wyciągnięcie ręki. Każdego dnia znajdziemy je w produktach FRoSTY.

Azjatyckie jedzenie stanowi jeden z najgorętszych trendów w kuchni światowej. Szturmem wkroczyło również do Polski, stając się przebojem i nieocenionym źródłem inspiracji. Bogate w niespotykane nigdzie indziej smaki i zapachy sprawia, że trudno mu się oprzeć i pomylić je z jakimkolwiek innym. O wyjątkowości tej kuchni świadczą przede wszystkim składniki, wciąż jeszcze trudno dostępne w Polsce.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

 

Bez trawy cytrynowej nie sposób wyobrazić sobie dania orientalnego, szczególnie w Chinach czy Indonezji. Charakteryzuje się orzeźwiająco cytrusową i lekko ostrą nutą, która doskonale komponuje się z daniami rybnymi i warzywnymi.

 

Dania kuchni dalekowschodniej nie mogą obyć się też bez grzybów mun. Te szczególne, czarno-brązowe grzyby same w sobie są delikatne – posiadają jednak wyjątkową właściwość pochłaniania innych smaków. Lekko chrupkie, po namoczeniu kilkukrotnie zwiększają swoją objętość.

 

Zarówno grzyby mun, jak i trawę cytrynową znajdziemy w Warzywach na patelnię chińskich FRoSTY. To intrygująca i pyszna propozycja, w której nie zabrakło też kiełków fasoli mung, marchewki, pora, papryki, groszku cukrowego. Całość dopełnia wyrazisty sos na bazie imbiru.

 

 

Mówiąc o azjatyckich przyprawach, trudno nie wspomnieć o sambal oelek. To ostry indonezyjski dip, będący jedną z odmian sambalu – ostrego sosu chili. Jest bardzo intensywny – sporządzany z dojrzałych czerwonych papryczek chili, pieprzu i octu, dodaje potrawom wyrazistości.

 

Kolejnym charakterystycznym dla kuchni Wschodu składnikiem są pędy bambusa. Pozyskiwane są z młodych maksymalnie dwutygodniowych roślin. Wyróżnia je chrupkość i elastyczność, a także subtelnie słodki smak.

 

Delikatność pędów bambusa spotyka się z ostrością sambal oelek w tradycyjnym indonezyjskim Bami Goreng. Makaron z soczystym mięsem z kurczaka, chrupiącą papryką, złocista kukurydzą, cebulą oraz groszkiem tworzą danie nieoczywiste, którego warto spróbować.

  

Zgodnie z polityką 100% naturalnego smaku, FRoSTA nie stosuje żadnych dodatków do żywności. Dania mrożone znajdziemy w sklepowych zamrażarkach w cenie odpowiednio: Warzywa na patelnię chińskie 7,49 zł/ 400 g, Bami Goreng 11,99 zł/ 500 g.

 

Dowiedz się więcej o FRoŚCIE: https://goo.gl/ke5QaY.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

JBcomm

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »