Technologie » Internet

Gadżety na majówkę

Przed nami weekend majowy i długo wyczekiwany urlop. Jednak zanim wyruszysz w drogę, nie zapomnij zapakować do walizki kilku ważnych technologicznych gadżetów. Dziś prezentujemy technologiczny niezbędnik BELKIN na zbliżającą się majówkę.

Ładowarka samochodowa do iPhone'a

Jeśli w tę majówkę będziesz podróżować samochodem, koniecznie zabierz ze sobą ładowarkę samochodową do iPhone'a. Dzięki niej nie trzeba się martwić, że smartfon rozładuje się w trakcie wielogodzinnej podróży. Można go bezpiecznie i szybko naładować, podłączając ładowarkę do zapalniczki samochodowej. Dodatkowo można zaopatrzyć się w model, który pozwala na ładowanie dwóch telefonów jednocześnie. Jeśli w ten weekend zależy Wam jednak, żeby być „poza zasięgiem", lepiej po prostu wyłączyć telefon, tak będzie bezpieczniej.

Ładowarka występuje w wersji dedykowanej iPhone'owi 4/4S i 5.

Thunderstorm Handheld Home Theater

Pogoda na początku maja bywa różna, by zapewnić sobie rozrywkę niezależnie od pogodowej aury, zapakuj do walizki przenośny system głośników do iPada Thunderstorm Handheld Home Theater. Urządzenie wbudowano w niewielkich rozmiarów etui, nie zajmie dużo miejsca, a pozwoli Ci cieszyć się jakością dźwięku kina domowego gdziekolwiek się wybierasz.  Możesz więc podczas urlopu nadrobić zaległości kinowe, zrelaksować się grając w gry, czy po prostu potańczyć. Jakość i moc dźwięku sprawią, że swoją ulubioną playlistą będzie można rozkręcić każdą imprezę.

System audio Thunderstorm został stworzony dla iPadów 2 i 3 generacji.

Mikrofon LiveAction marki Belkin

Jeśli planujesz nakręcić video relację ze swojego majowego urlopu, koniecznie zabierz ze sobą Mikrofon LiveAction, który zapewni Ci wysoką jakość rejestrowanego dźwięku. Mikrofon wykorzystuje technologię audio, z której na co dzień korzystają profesjonaliści. Można go podłączyć się do iPhone'a za pomocą standardowej wtyczki audio mini jack. Do urządzenia stworzono specjalną aplikację, do ściągnięcia bezpłatnie z App Store. Umożliwi Ci ona łatwe nagrywanie i szybkie dzielenie się wrażeniami z niezapomnianej majówki ze znajomymi za pomocą Facebooka czy maila.

Urządzenie kompatybilne z Phone 4/4S i 5

@TV Belkin

Dzięki nowatorskiemu produktowi amerykańskiej marki Belkin, już nie trzeba siedzieć w domu przed telewizorem i czekać na ukochany teleturniej czy mecz piłki nożnej. Teraz można zabrać go ze sobą na majówkę. @ TV jest bardzo łatwe w instalacji i obsłudze. Wystarczy podłączyć urządzenie do tunera telewizji kablowej lub satelitarnej, uruchomić zainstalowaną na smartfonie lub tablecie aplikację i cieszyć się swoją telewizją w dowolnym miejscu. W domu programy transmitowane są przez sieć Wi-Fi, natomiast na zewnątrz przez Wi-Fi, 3G lub 4G. @ TV marki Belkin to prawdziwa gratka dla telemaniaków oraz osób, które lubią relaksować się, oglądając telewizję i filmy.

Urządzenie kompatybilne z Windows 7, Windows Vista, and Windows XP; Mac OS X v10.5; iPhone 3G, 3GS, 4 i 4S; iPad; Android 2.1, 2.2 i 2.3.

Belkin - to wielokrotnie nagradzana firma inspirowana przez ludzi. Posiada ponad 200 patentów i wciąż nie ustaje w kreowaniu i tworzeniu produktów, mających na celu polepszać i ułatwiać życie ludziom. W swojej ofercie Belkin posiada szeroki wachlarz akcesoriów do tabletów, smartfonów i notebooków. Założona w 1983 roku innowacyjna firma zatrudnia ponad  1200 pracowników w 37 krajach. Jej siedziba mieści się w Playa Vista w Kalifornii.
Więcej informacji o marce Belkin znajduje się na stronie Belkin.com, na Facebooku: http://www.facebook.com/Belkin.UK i na Twitterze: http://twitter.com/Belkin_UK

Belkin.com