Gospodarka » Żywność

Galakton wybiera On Board PR

On Board PR Ukraine dla Galakton - wiodącego ukraińskiego producenta mleka. Oddział On Board PR w Kijowie wygrał przetarg na obsługę firmy Galakton, producenta mleka należącego do rosyjskiego holdingu Unimilk.

On Board PR Ukraine podpisał umowę z firmą Galakton należącą do największego rosyjskiego holdingu mlecznego - Unimilk. W zakres współpracy wchodzi przygotowanie strategii komunikacji, bieżące doradztwo public relations oraz jakościowe analizy mediów. On Board PR Ukraine będzie też odpowiedzialny za prowadzenie biura prasowego Galakton.  Działania będą realizowane przez zespół ukraińskiego biura On Board PR pod kierownictwem dr Dmytro Konyka - dyrektora zarządzającego On Board PR Ukraine.

Galakton – Spółka będąca liderem na ukraińskim rynku producentów mleka i przetworów mlecznych, należąca do rosyjskiego holdingu mlecznego Unimilk. Unimilk (www.unimilk.ru) jest największym producentem mleka i jego przetworów na Ukrainie - według danych AC Nielsen z 2007 roku należy do niego 1/5 ukraińskiego rynku mlecznego.

On Board Public Relations (www.onboard.pl). Firma świadczy usługi w dziedzinie doradztwa public relations. Zajmuje czwarte miejsce na świecie pod względem dynamiki wzrostu przychodów spośród 200 największych firm PR świata (wg rankingu The Holmes Report 2006). Wspólnie z firmami PR z kilkudziesięciu krajów tworzy międzynarodową sieć ECCO Network – jedną z największych sieci firm PR na świecie. Od 2007 roku posiada własne biuro w Kijowie na Ukrainie. On Board PR jest członkiem Związku Firm Public Relations, partnerem Instytutu Dziennikarstwa Uniwersytetu Warszawskiego, laureatem wielu nagród w międzynarodowych i polskich konkursach (IPRA GWA, Magellan, Złote Spinacze). Firma zapewnia kompleksową obsługę w zakresie komunikacji oferując strategiczne doradztwo m.in. w obszarach: Brand Public Relations, Corporate & Financial Communications, Investor Relations, Crisis Management.

On Board PR