Rozrywka i wypoczynek » Sport

Galeria Bemowo już po raz trzeci zaprasza na rodzinny piknik rowerowy

Ruch to zdrowie! W sobotę 10 czerwca w godzinach 10:00-17:00 przekonają się o tym rodziny, które odwiedzą piknik rowerowy, organizowany już trzeci rok z rzędu przez Galerię Bemowo.

W programie wydarzenia m.in. miasteczko rowerowe i nauka zasad ruchu drogowego, warsztat jednośladów i porady serwisanta, spotkanie z ratownikiem medycznym oraz quizy z nagrodami.

Podobnie jak w roku ubiegłym, tegoroczna edycja pikniku jest organizowana w ramach projektu „Bezpiecznie na Bemowie” oraz we współpracy z burmistrzem dzielnicy Bemowo i Automobilklubem. Rodzinny piknik rowerowy to nie tylko okazja do dobrej zabawy, ale także możliwość poznania zasad bezpieczeństwa oraz promocja aktywnego stylu życia. W sobotę 10 czerwca w godzinach 10:00-17:00 na parkingu przed Galerią Bemowo stanie specjalne miasteczko rowerowe, gdzie najmłodsi będą mogli poznać zasady ruchu drogowego. Dodatkowo, we współpracy z policją uczestnicy będą mogli oznakować swoje rowery oraz wysłuchać porad ekspertów odnośnie jak najlepszego zabezpieczenia jednośladu przed kradzieżą, a wykwalifikowani ratownicy medyczni nauczą dzieci podstaw pierwszej pomocy przedmedycznej.

Podczas pikniku nie zabraknie zawodów sportowych, w tym specjalnie przygotowanego toru przeszkód oraz rywalizacji w „tempie żółwia”, a także quizów rodzinnych z nagrodami, gdzie poprawne odpowiedzi będą nagradzane drobnymi upominkami i gadżetami.

Uzupełnieniem wydarzenia będzie możliwość przeprowadzenia bezpłatnych badań – spirometrii i analizy wieku serca, organizowanych przez Fundację Ziko dla Zdrowia. Z kolei salon piękności Denique zaprosi mniejsze i większe uczestniczki pikniku na darmowy manicure oraz zaplatanie warkoczyków.

Na uczestników wydarzenia będzie również czekać warsztat rowerowy. Każdy zainteresowany będzie mógł wraz ze specjalistą dobrać rower "idealnie" odpowiadający jego potrzebom oraz skorzystać z usług serwisanta, który pomoże z drobnymi usterkami oraz nauczy, jak naprawiać je samodzielnie. Klienci Galerii Bemowo będą także mogli spróbować swoich sił w zadaniach i konkurencjach z wykorzystaniem alkogogli.

„Aby jeszcze bardziej zachęcić naszych klientów do zdrowej aktywności oraz promować bezpieczeństwo na drodze, w sobotę 10 czerwca organizujemy rodzinny piknik rowerowy, podczas którego na mieszkańców Bemowa czeka wiele atrakcji. Przez 7 godzin nasi klienci będą mogli nie tylko skorzystać z rowerowego warsztatu, ale również oznakować swój jednoślad czy wziąć udział w warsztatach z pierwszej pomocy” – mówi Piotr Bombolski, dyrektor Galerii Bemowo.

Uczestników wydarzenia zapraszamy wraz z rowerami oraz kaskami. Wstęp wolny.

Piknik rowerowy „Ruch to zdrowie” to pierwszy z eventów organizowanych w ramach projektu „Bezpiecznie na Bemowie”. Kolejne wydarzenie – „Samochodowo przez Bemowo” odbędzie się w niedzielę 11 czerwca w godzinach 12.00-17.00 na terenie Autodromu Automobilklubu Polski.

Informacje o firmie:

Galeria Bemowo powstała w 1999 roku, a całkowita powierzchnia użytkowa obiektu to prawie 30.000 m2.

Ofertę handlową centrum tworzy 69 najemców, głównymi z nich są: hipermarket Carrefour oraz sklepy RTV Euro AGD, Sephora, Deichmann, Pizza Hut oraz Cinema City. Do dyspozycji klientów jest bezpłatny parking z 944 miejscami postojowymi.

Właścicielem Galerii Bemowo jest Aerium. Zarządcą obiektu jest firma Apsys Polska S.A.

www.galeria-bemowo.pl

Orchidea