Dom » Nieruchomość

Galeria Przymorze pod zarządem ApsysPolska

Apsys Polska podpisał umowę na zarządzanie Galerią Przymorze o powierzchni najmu wynoszącej 34 tys. m2. Spółka systematycznie wzmacnia swoją pozycję w branży centrów handlowych. Obecnie zarządza 22. obiektami handlowymi o łącznej powierzchni najmu wynoszącej około 830 tys. m2 GLA.

Apsys Polska świętuje swój jubileuszowy, 20. rok działalności odnosząc kolejny sukces w zakresie zarządzanie centrami handlowymi. 1 marca 2016 roku do portfolio spółki dołączyła znajdująca się w Gdańsku Galeria Przymorze. W ramach umowy z właścicielem, firmą ImmoGdańsk, Apsys Polska odpowiada za zarządzanie centrum handlowym, zarządzanie umowami najmu oraz leasing.

„Cieszy mnie, że Galeria Przymorze dołączyła do portfolio Apsys Polska. Centrum dobrze wpisuje się w strategię rozwoju naszego portfela, ponieważ interesują nas zwłaszcza obiekty wyróżniające się potencjałem wzrostu wartości, relatywnie nowe i zlokalizowane w dużych miastach” – powiedział FabriceBansay, CEO Apsys Polska.

Galeria Przymorze, o powierzchni najmu wynoszącej 34 tys. m2 GLA, została otwarta 18 marca 2009 roku w Gdańsku. Usytuowano ją w pobliżu najdłuższego w Europie Środkowej budynku mieszkalnego „Falowiec”, stadionu sportowego oraz drogi krajowej nr 91. Taka lokalizacja zapewnia dogodny dojazd samochodem, jak również komunikacją miejską – autobusami, tramwajami i SKM-ką. W Galerii znajduje się hipermarket E. Leclerc oraz ponad 80 sklepów, m.in. C&A, Reserved, Empik i Hebe, a także parking na 1200 miejsc. Nowoczesna architektura obiektu została wkomponowana w otaczający krajobraz, a przestronne i funkcjonalne wnętrze wykończone w drewnie, szkle, marmurze i stali daje możliwość zrobienia zakupów w miłej atmosferze. Galerię Przymorze odwiedza około 6 milionów klientów rocznie.

Effective Public Relations