Firma » Bankowość

Getin Bank liderem lipcowego rankingu najlepszych kredytów samochodowych

Getin Bank ponownie znalazł się w czołówce zestawienia najlepszych kredytów samochodowych opracowanego przez portal Totalmoney.pl.

Dzięki atrakcyjnym warunkom i niskim kosztom kredytu, oferta Banku została uznana za jedną z najlepszych na rynku, zarówno w przypadku aut nowych, jak i używanych.

Najnowszy ranking kredytów samochodowych Totalmoney.pl został opracowany przy założeniu, że o środki stara się dwuosobowa rodzina, której miesięczne dochody netto wynoszą 4 823 zł i są uzyskiwane na podstawie umowy o pracę zawartej na czas nieokreślony. Klienci nie posiadają innych kredytów, ani nie korzystają z kart kredytowych. W przypadku samochodu nowego kwota kredytu to 29 520 zł (cena pojazdu – 36 900 zł), zaś w wariancie kupna samochodu używanego kwota wynosi 19 120 zł, zaś cena pojazdu to 23 900 zł. W jednym i drugim przypadku zakładany okres spłaty to 5 lat.

Getin Bank znalazł się na pierwszym miejscu klasyfikacji opracowanej dla aut używanych, a dokładnie dla Suzuki Splash (rok produkcji 2012) oraz na drugim miejscu w zestawieniu ofert dla aut nowych – w tym przypadku Suzuki Celerio. Wysoka pozycja Getin Banku to zasługa niskiego oprocentowania kredytu, atrakcyjnej miesięcznej raty oraz konkurencyjnego całkowitego kosztu kredytu. W wariancie dla samochodu używanego, przy analizowanych założeniach koszt ten wyniesie jedynie 3 716 zł, zaś miesięczna rata zaledwie 380,98 zł. To obecnie najlepsza tego typu oferta na rynku.

Szczegółowe wyniki rankingu można znaleźć tutaj. W zestawieniu zostały ujęte banki, które odesłały wypełnione ankiety do 15 lipca 2015 r. Więcej informacji na temat oferty kredytów samochodowych Getin Banku można znaleźć na stronie www.getinbank.pl

Getin Noble Bank