Firma » Bankowość

Getin Bank w czołówce rankingu kont osobistych

Konto Getin UP zostało uznane za jedną z najbardziej atrakcyjnych ofert na rynku, zajmując drugie miejsce w rankingu najlepszych rachunków osobistych portalu mojebankowanie.pl.

W klasyfikacji brano pod uwagę zarówno łączny koszt prowadzenia konta, jak i rozwiązania zapewniające dodatkowe zyski jego właścicielom. Wysoka ocena oferty Getin Banku to zasługa darmowej obsługi i atrakcyjnych warunków prowadzenia rachunku, takich jak zwrot części kosztów domowych rachunków lub premie za regularne korzystanie z karty debetowej.

Tworząc ranking najlepszych kont na rynku, autorzy zestawienia przeanalizowali koszty prowadzenie rachunku, obsługi karty, przelewów internetowych czy wypłat z bankomatu, a także dodatkowe korzyści i premie dla Klientów. Modelowy posiadacz konta Getin UP, stworzony na potrzeby klasyfikacji, otrzymuje miesięcznie 2150 zł z tytułu wynagrodzenia, a jego średnie miesięczne saldo wynosi 145 zł. Realizuje on również

5 przelewów internetowych i regularnie korzysta z karty debetowej, płacąc za zakupy, paliwo, czy wypłacając środki z bankomatu. Przy takich założeniach, w ciągu roku zyskuje on 121,5 zł, nie ponosząc przy tym żadnych kosztów za korzystanie z rachunku. Tak wysoki wynik sprawił, że Getin Bank znalazł się na podium klasyfikacji.

Druga pozycja w zestawieniu najlepszych kont osobistych to również zasługa licznych programów premiowych i akcji specjalnych, dzięki którym użytkownicy Konta Getin UP zyskują dodatkowe korzyści. W ramach oferty „Aktywna Karta”, posiadacze rachunku, którzy w ciągu miesiąca zrealizują przynajmniej 5 dowolnych płatności za pomocą wydanej do konta karty debetowej, otrzymują premię w wysokości 50 zł. Dzięki promocji „Tanie zakupy” Klienci mogą otrzymać zwrot części wartości codziennych zakupów. Założenie konta jest bezpłatne, a aktywni użytkownicy nie ponoszą żadnych kosztów związanych z prowadzeniem rachunku – wystarczy, że
w ciągu miesiąca zrealizują transakcje bezgotówkowe na łączną kwotę min. 300 zł.

Wszyscy właściciele rachunku mają dostęp do praktycznych rozwiązań bankowych: bezpłatnych transakcji w ramach bankowości elektronicznej i mobilnej, a także alternatywnych form przelewów przez Facebooka, mail lub SMS. Teraz Getin Bank udostępnił dla nich również nowe narzędzie – Kalkulator Pakietu Korzyści, dzięki któremu Klienci mogą szybko obliczyć, ile zyskają na każdej oferowanej promocji w ramach przygotowanego dla aktywnych użytkowników konta Pakietu Korzyści „Mój Bank” oraz na wszystkich korzyściach łącznie
w ujęciu miesięcznym i rocznym.

Szczegółowe informacje na temat konta Getin UP są dostępne na stronie Getin Banku

Getin Bank