Firma » Bankowość

Getin Bank z najlepszym kredytem na święta

Oferta kredytowa Getin Banku została ponownie doceniona przez ekspertów portalu finansowego TotalMoney.pl. Darmowa Pożyczka Banku zajęła pierwszą pozycję w rankingu najlepszych kredytów gotówkowych na święta.

Autorzy zestawienia docenili atrakcyjne warunki produktu, w tym szczególnie zerowe oprocentowanie i prowizję.

Propozycja Getin Banku została uznana przez analityków portalu TotalMoney.pl za najbardziej konkurencyjny sposób na sfinansowanie świątecznych wydatków dla nowych Klientów. Darmowa Pożyczka jest bowiem produktem całkowicie darmowym – z oprocentowaniem  i prowizją wynoszącą 0% i bez żadnych dodatkowych opłat. Dzięki temu, Klient zwraca do Banku taką samą kwotę, jaką pożyczył. Przy zobowiązaniu w wysokości 2 000 zł oraz rocznym okresie kredytowania miesięczna rata wynosi jedynie 166,67 zł.

Autorzy zestawienia przyjęli założenie, że o kredyt stara się czteroosobowa rodzina z miesięcznymi dochodami wynoszącymi 2 894 zł netto, uzyskiwanymi w wyniku umowy o pracę zawartej na czas nieokreślony. Modelowy konsument nie posiada konta osobistego, karty, kredytu czy depozytu w tym banku, czyli jest klientem zewnętrznym. Zależy mu natomiast na pożyczce w wysokości 2 000 zł oraz rozłożeniu spłaty zobowiązania na okres 12 miesięcy. W zestawieniu zostały ujęte banki, które odesłały wypełnione ankiety do 1 grudnia 2015 r.

Pełne wyniki rankingu można znaleźć tutaj. Szczegółowe informacje na temat oferty kredytowej Getin Banku są dostępne na stronie www.getinbank.pl

Getin Bank

• avatar
    ~Dorota Kasztelan 2016-01-02 12:52:11