Firma » Bankowość

Getin Bank ze statuetką Złotego Bankiera

Getin Bank nagrodzony w plebiscycie „Złoty Bankier” w kategorii specjalnej „Najlepszy spot reklamowy banku”. Kapituła konkursu złożona z dziennikarzy ekonomicznych, analityków finansowych oraz przedstawicieli blogosfery wyróżniła kampanię promującą nowoczesne konto Getin UP.

„Konto bankowe – czy proste może być jeszcze prostsze?” Tak zaczyna się spot reklamowy Getin Banku, nagrodzony w tegorocznym plebiscycie „Złoty Bankier”. Reklama promująca „przemyślane na nowo” konto Getin UP, została uznana za najlepszą w swojej kategorii. Wyboru dokonała kapituła w skład której weszli nie tylko przedstawiciele organizatora, ale także analitycy finansowi, dziennikarze specjalizujący się w tematyce finansowej oraz marketingowej, medioznawcy oraz blogerzy.

W ostatnich latach korzystanie z usług bankowych stało się naprawdę proste i mogłoby się wydawać, że w tym obszarze nie pozostało już nic do zrobienia. Getin Bank podjął jednak wyzwanie, pokazując, że dzięki innowacyjnemu podejściu oraz nowym technologiom, usługi finansowe mogą być jeszcze wygodniejsze. Przemyślana na nowo bankowość zaowocowała powstaniem szeregu unowocześnień, takich jak konto Getin UP z kartą z wyświetlaczem, przelewami bez znajomości numeru konta oraz opcją płatności mobilnych, które pokazujemy w nagrodzonym spocie – mówi Maciej Szczechura, Członek Zarządu Getin Noble Banku.

W piątej, jubileuszowej edycji największego plebiscytu konsumenckiego „Złoty Bankier”, w którym nagradzane są najlepsze banki w Polsce, wzięło udział ok. 40 tys. osób. Laureaci zostali wybrani spośród 104 projektów zgłoszonych łącznie przez 28 banków. Wyniki klasyfikacji plebiscytu w 7 kategoriach głównych oraz 3 specjalnych ogłoszono 13 marca podczas gali finałowej. Nagrodę w kategorii „Najlepszy spot reklamowy banku”, w której wyróżniony został Getin Bank, przyznano po raz drugi. Organizatorami plebiscytu są portal finansowy Bankier.pl i PayU SA – lider rynku płatności internetowych w Polsce.

Więcej informacji na temat konkursu można znaleźć na stronie www.zlotybankier.pl. Nagrodzoną w plebiscycie reklamę Getin Banku można obejrzeć tutaj.

Getin Bank