Firma » Bankowość

Getin Crew – finał akcji honorowego krwiodawstwa Getin Banku

Niemal 200 pracowników Getin Banku wzięło udział w kolejnej edycji Getin Crew – cyklicznej akcji honorowego krwiodawstwa połączonej z rejestracją w bazie potencjalnych dawców szpiku.

W dniach 23-25 marca br. w centralach Banku zlokalizowanych we Wrocławiu, w Katowicach i w Warszawie ochotnicy przeszli niezbędne badania diagnostyczne i uczestniczyli w zbiórce krwi. Wydarzenie organizowane było we współpracy z Regionalnymi Centrami Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa.

Inicjatywa Getin Crew, zainaugurowana w lipcu 2014 roku, jest jednym ze stałych elementów kalendarza projektów społecznych Getin Noble Banku. Akcja zbiórki krwi i rejestracji dawców szpiku organizowana jest cyklicznie w Warszawie, Wrocławiu i Katowicach, ciesząc się niesłabnącym wsparciem ze strony kadry.
W kolejnej odsłonie projektu, pracownicy ustanowili nowy rekord frekwencji – w zbiórce uczestniczyło łącznie 198 wolontariuszy z trzech centrali Banku.

Pracownicy Getin Banku ponownie zdecydowali się połączyć siły, aby wesprzeć ważny cel społeczny. Zdajemy sobie sprawę, że zapotrzebowanie na dawstwo krwi i szpiku jest wysokie, a każda zorganizowana zbiórka, taka jak Getin Crew może być bardzo cenna.  Tym bardziej cieszy nas to, że dzięki  zaangażowaniu  naszych pracowników mogliśmy zrealizować taką akcję już po raz trzeci i w ten sposób pomóc potrzebującym – powiedział Wojciech Sury, Dyrektor Biura Public Relations, Getin Noble Bank.

Dzięki aktywnej postawie pracowników, program inicjatyw społecznych Getin Noble Banku stale się rozwija. W styczniu br. zakończyła się I edycja projektu „Getin Dzieciom”. Akcja obejmowała przekazanie wsparcia finansowego hospicjom dziecięcym, a także nagranie słuchowiska z baśniami dla najmłodszych pacjentów. Bank organizuje również doroczny, charytatywny Bieg Fair Play. W ubiegłym roku w wydarzeniu wzięło udział ponad 3500 pracowników i przyjaciół Banku, których celem było zebranie środków na rehabilitację
i proces leczenia dwojga dzieci pracowniczek firmy. Obydwa projekty, obok inicjatywy „Getin Crew”, znajdują się w planie działań społecznych koordynowanych przez Getin Bank i będą realizowane w kolejnych edycjach.

Getin Noble Bank