Firma » Bankowość

Getin UP najlepszym kontem osobistym według Bankier.pl

Konto Getin UP znalazło się na pierwszym miejscu rankingu najlepszych kont osobistych, opracowanego przez serwis Bankier.pl w lutym br.

O pozycji w zestawieniu decydowały koszty utrzymania konta, dostępność aplikacji lub serwisu lajt, programy rabatowe oraz moneyback, a także dodatkowe promocje dla użytkowników kanałów mobilnych. Lider rankingu – Getin Bank – zdobył maksymalną liczbę 10 punktów w klasyfikacji. Oferta Banku okazała się najlepszą spośród 22 analizowanych propozycji.

Łącząc kompleksową ofertę z wygodą rozwiązań, Getin Bank opracowuje produkty odpowiadające na konkretne potrzeby użytkowników. Klienci, którzy zdecydują się na założenie konta Getin UP, mogą liczyć na łatwy dostęp do swoich środków dzięki nowoczesnym kanałom mobilnym i internetowym. Korzystając z konta i wydanej do niego karty, mogą uzyskać także dodatkowe profity w ramach „Pakietu Korzyści Mój Bank” obejmującego wszystkich aktywnych Klientów Banku. Oprócz bezpłatnego konta, karty i wszystkich bankomatów w Polsce to także zwrot 2% (do 30 zł co miesiąc) za rachunki domowe opłacane z konta (do 360 zł rocznie) oraz kolejny zwrot w tej samej wysokości za wszystkie zakupy dokonywane kartą kredytową.

W uzupełnieniu do przodującego w rankingach konta osobistego, Getin Bank oferuje teraz również konto oszczędnościowe z najwyższym na rynku oprocentowaniem nawet do 4 proc. Do promocji można przystąpić jeszcze tylko do końca czerwca, ale Bank daje gwarancję otrzymania atrakcyjnych warunków do końca 2016 r. Oferta jest skierowana do wszystkich nowych i obecnych Klientów, którzy wejdą do Pakietu Korzysci „Mój Bank” poprzez aktywne korzystanie z rachunków osobistych w Getin Banku. Wystarczy co miesiąc otrzymywać na konto wynagrodzenie w wysokości min. 1 000 zł oraz dokonywać płatności kartą do konta na min. 300 zł i dodatkowo wyrazić zgody marketingowe. Gwarancją 4 proc. w skali roku objęte są środki do kwoty 10 000 zł.

Lutowy ranking kont osobistych Bankier.pl został przygotowany dla przykładowego klienta, który ma 26 lat
i jako freelancer zarabia 1000 zł netto z tytułu umowy o dzieło. Ze względów formalnych, nie może on już korzystać z produktów przygotowanych z myślą o studentach. Większość transakcji dokonuje kartą płatniczą (10 transakcji miesięcznie na łączną kwotę 500 zł), stan konta kontroluje poprzez bankowość mobilną i raz w miesiącu zdarza mu się wypłacić gotówkę z obcego bankomatu. Pierwsze miejsce w rankingu to już kolejne wyróżnienie dla konta Getin UP, które znalazło się także w czołówce zestawienia portalu mojebankowanie.pl.

Pełne wyniki rankingu można znaleźć tutaj. Szczegółowe informacje na temat oferty kont osobistych i oszczędnościowych Getin Bank są dostępne na stronie www.getinbank.pl

Getin Bank

• avatar
    ~renata 2015-04-06 00:39:33

w sumie mnie to nie dziwi, bo nie znam drugiego tak nowoczesnego konta. nie tylko przelewy za darmo,w tym przez facebooka ale także kart a z wyświetlaczem do sprawdzania stanu konta. świetne połączenie.