Motoryzacja » Samochody

Golf Cabriolet debiutuje na polskim rynku

Volkswagen wprowadził właśnie na polski rynek młodą i dynamiczną wersję Golfa – Golfa Cabriolet. Ten wyjątkowy model oferuje teraz zupełnie nową perspektywę jazdy i stanowi doskonałą propozycję dla miłośników nietypowego podróżowania.

Golf Cabriolet to samochód o niebo lepszy od klasycznej wersji modelu. Opływowy kształt sylwetki doskonale komponuje się ze składanym dachem z materiału.

Wyrazisty przód samochodu i lakierowana na czarno osłona chłodnicy z chromowanymi listwami podkreślają jego styl i dynamiczny design. Niezwykle elegancka jest sportowa linia tyłu samochodu. Przyciemniane tylne lampy LED i stylistyka tylnych zderzaków zapewne zadowolą miłośników emocjonującej jazdy. Dopełnieniem są eleganckie koła, oferowane standardowo z felgami ze stopu metali lekkich 16'' Atlanta lub, opcjonalnie, z 17-calowymi obręczami Salamanca Volkswagen Exclusive (z oponami o rozmiarze 225/45) czy 18-calowymi Charleston Volkswagen Exclusive z czarną powłoką lakierową, polerowaną powierzchnią i szerokimi oponami w rozmiarze 225/40 R 18.

Mocną stroną Golfa Cabriolet jest całkowicie zautomatyzowany, elektryczno-hydrauliczny dach z materiału, ze zintegrowaną szybą tylną. Można go otworzyć jednym przyciskiem w 9,5 sekundy, przy prędkości pojazdu do 30 km/h. Specjalna osłona niwelująca podmuchy wiatru gwarantuje wyjątkowo ciche i przyjemne podróżowanie. Golf Cabriolet, jak na samochód tej klasy przystało, oferuje 2-strefową klimatyzację Climatronic, a także komfortową skórzaną tapicerkę i sportowe fotele z przodu.
Samochód dostępny jest zarówno z jednostkami TSI, jak i TDI. W obu przypadkach, innowacyjne połączenie silników z systemem Start-Stop i rekuperacją prowadzi do obniżenia emisji CO2 i zwiększenia oszczędności paliwa.

Golf Cabriolet oferowany jest z bogatym wyposażeniem, które nie tylko zadba o bezpieczeństwo pasażerów, ale też o komfort i przyjemność podróży. Np. dostępne są: reflektory bi-ksenonowe (opcja) z dynamicznym doświetlaniem zakrętów i światłami do jazdy dziennej w technologii LED, system regulacji świateł drogowych Light Assist, przednie i boczne poduszki powietrzne, a także nawigacje satelitarne RNS 315 lub RNS 510 z kolorowym wyświetlaczem TFT, gniazdem dla kart SD oraz obsługą w języku polskim, czy systemy radiowe, do wyboru, RCD 210, 310 i 510.

By sprostać wszelkim oczekiwaniom klientów, ten wyjątkowy model oferowany jest z pięcioma pakietami wyposażenia, dostosowanych do indywidualnych potrzeb. Dostępny są pakiety Performance, Design&Style oraz Comfort, Techniczny i 990.

ap