Rozrywka i wypoczynek » Prezenty

Goliath przejmuję firme Modelco (RC)

Firma GOLIATH producent gier i zabawek, przejmuję firmę MODELCO „RC” (modele zdalnie sterowane) do swojego portfolio

Goliath ma przyjemność ogłosić przejęcie Modelco, wiodącego producenta, twórcę i dystrybutora innowacyjnych modeli zdalnie sterowanych zabawek.

Posiadająca siedzibę we Francji, firma Modelco, jest znana z najwyższej jakości, dostępnych w rozsądnych cenach modeli zdalnie sterowanych, wliczając w to drony, quadrokoptery, łodzie, pojazdy i helikoptery (między innymi Sky Roller i Fly Balls).

Pierwszy zdalnie sterowany produkt Goliath „Flying Dragon” w błyskawicznym tempie osiągnął sprzedaż na poziomie przewyższającym 100 000 sztuk, zdobywając tytuł Zabawki Roku (Gran Prix de Jouet) we Francji w 2014, pierwszym roku obecności na rynku. Udowodniło to, iż to nadal kategoria w której można znaleźć miejsce dla doskonałych produktów Goliath.

„Zważywszy na sukces naszej zabawki „Flying Dragon (Latającego Smoka)”, przejęcie Modelco otwiera przed nami możliwość działania w nowej, ważnej kategorii zabawek,” powiedział Adi Golad, właściciel Goliath. „Kombinacja wiedzy Modelco, ich doświadczeń i „know-how”, z  silnymi stronami Goliath  po stronie rozwoju produktu, produkcji, marketingu, dystrybucji, umożliwia rozwinięcie Modelco na globalną skalę.
Goliath został założony w 1980 roku i od tego czasu konsekwentnie staje się  jedną z najszybciej rozwijających się, niezależnych firm działających w branży gier i zabawek. Po fali przejęć w 2014 roku, przejęciu firmy Pressman w USA oraz firmy Crown & Andrews w Australii, firma nadal kontynuuję transformację „firmy rodzinnej” w jedną z najbardziej wpływowych globalnych firm w branży gier i zabawek.

Goliath jest liderem rynku gier dla dzieci (promowanych w TV) oraz  wielu innych kategorii takich jak puzzle, zabawki dla chłopców, zabawki kreatywne, zabawki konstrukcyjne, zabawki ruchowe oraz gadżety.

Na dzień dzisiejszy produkty z logiem Goliath sprzedawane są w ponad 75 krajach na całym świecie, firma posiada lokalne przedstawicielstwa w Holandii, Belgii, Francji, Hiszpanii, Portugalii, Niemczech, Polsce, Hong Kongu, Australii, USA, oraz Kanadzie.

Goliath