Dom » Architektura

Gotowy projekt domu na indywidualne zamówienie

W Polsce Inwestor indywidualny może wybierać spośród ogromnej ilości ponad 9 500 gotowych projektów domów. Jest to niewątpliwie największa baza dokumentacji projektowych w całej Europie.

Wybierając projekt domu z katalogu renomowanej pracowni, których sporo znajduje się w salonach prasowych, inwestorzy mają pewność, że został on przygotowany i sprawdzony przez zespół doświadczonych architektów i inżynierów.

Dodatkowo przed zakupem projektu, można zobaczyć zdjęcia z realizacji już zbudowanego domu wykonane przez innych inwestorów, lub poznać opinie internautów na forach dyskusyjnych na temat wybranego domu. Takich możliwości nie mają klienci zamawiający indywidualny projekt domu. Dodatkową zaletą wyboru projektu gotowego jest bardzo atrakcyjna cena dokumentacji technicznej, oscylująca wokół 2000 zł oraz natychmiastowa dostępność projektu. Korzystając z gotowego, sprawdzonego projektu, można uniknąć wielomiesięcznych konsultacji, niezbędnych do opracowania kompletnego projektu indywidualnego. Kolekcje gotowych projektów domów, dostępne na polskim rynku uwzględniają bardzo różne potrzeby inwestorów rozpoczynających budowę domu. Można wybierać spośród domów z z garażem pojedynczym lub dwustanowiskowym, z podpiwniczeniem lub bez oraz różnymi układami funkcjonalnymi. Kosmetyczne zmiany projektu, takie jak przesunięcie okna, drzwi, lub zamiana funkcji pomieszczeń łatwo zamówić w lokalnym biurze, wykonującym adaptacje projektów do działki, na terenie całej Polski.

Koszty budowy pod kontrolą

Wybierając gotowy projekt domu w jednej ze znanych pracowni projektowych, warto dodatkowo zamówić kosztorys budowlany, dzięki któremu można poznać koszt budowy całego budynku lub poszczególnych jego etapów. Aktualny kosztorys budowlany daje też możliwość negocjacji cen materiałów budowlanych w hurtowni, lub wyboru najlepszego wykonawcy domu. Kosztorysy opracowane w wersji elektronicznej pozwalają na szybkie dostosowanie technologii oraz materiałów budowlanych i wykończeniowych wraz z cenami, do własnych preferencji i możliwości finansowych.

Innowacyjne rozwiązania w projektach domów

Gotowe projekty domów, dostępne na polskim rynku, są profesjonalnymi opracowaniami zawierającymi wszystkie wymagane prawem budowlanym części: architekturę, konstrukcję oraz niezbędne instalacje. Klienci wybierający projekt domu z oferty ARCHON+ mogą dodatkowo zdecydować, czy będą budować dom tradycyjny czy energooszczędny z zastosowaniem innowacyjnych na polskim rynku instalacji dodatkowych takich jak: wentylacja mechaniczna, solary czy też pompy ciepła - mówi Kamila Mendel - Dyrektor Marketingu z Biura Projektów ARCHON+. Klient może również zamówić projekt domu z instalacjami teletechnicznymi lub zbudować tzw. dom inteligentny. Wszystkie proponowane przez naszych projektantów dodatkowe instalacje są dostępne „od ręki", bez konieczności długiego oczekiwania w przypadku zamówienia projektu na indywidualne zamówienie- dodaje Kamila Mendel z Biura Projektów ARCHON+.

źródło: www.archon.pl

ARCHON+ Biuro Projektów