Firma » Biznes

Green Caffè Nero otworzy się w Diunie

Już tego lata w kompleksie biurowym Diuna z portfolio PineBridge Benson Elliot i Syrena Real Estate, zlokalizowanym w sercu warszawskiego Służewca, swoje drzwi otworzy Green Caffè Nero. Kawiarnia zajmie 200 mkw. powierzchni.

Green Caffè Nero to niezależna europejska kawiarnia klasy premium. Marka powstała z połączenia doświadczeń warszawskich kawiarni Green Coffee i międzynarodowej sieci kawiarni Caffè Nero. Dziś to 68 kawiarni w Warszawie, 7 w Krakowie oraz 5 we Wrocławiu. Od momentu otwarcia pierwszej kawiarni w 2012 roku, Green Caffè Nero pozostaje wierne misji, która przyświecała jej fundatorom: prawdziwa kawiarnia powinna stanowić centrum lokalnego życia, być miejscem, w którym filiżanka świeżo parzonej kawy, miły i profesjonalny personel oraz wystrój wnętrza sprawią, że każdy poczuje się jak w domu. Wystrój każdej z kawiarni jest współtworzony przez polskich artystów i rzemieślników, począwszy od schodów po wykończenie baru. Aranżacja kawiarni została oparta o naturalne materiały: drewno, kamień i metal. Wygodne meble, ręcznie rzeźbiony i indywidualnie projektowany bar, płytki ceglane ręcznie formowane – to wszystko tworzy niepowtarzalną atmosferę każdej z kawiarni.

- Celem Green Caffè Nero od początku jest tworzenie miejsca, które będzie ciepłe oraz komfortowe, dobre do spotkań ze znajomymi, pracy lub po prostu obserwowania toczącego się wokół życia. Diuna to wyśmienity przykład rewitalizacji przestrzeni biurowej i nadania jej wielu nowych funkcji. Bardzo się cieszę, że nasza kolejna, 82. kawiarnia, pojawi się właśnie tam. Wierzę, że ta zielona, otwarta przestrzeń Diuny będzie przyciągać okolicznych mieszkańców i pracowników biur. Nie możemy się doczekać, aż nasi bariści zaparzą tu pierwsze espresso. Już pracujemy nad projektem wnętrza nawiązującego do okolicy i charakteru miejsca, by dopełnić ofertę gastronomiczną Diuny doskonałą kawą i rzemieślniczym jedzeniem Dorota Pomacho-Pątkiewicz, prezeska Green Caffè Nero.

- Ogromnie cieszymy się, że Green Caffè Nero dołącza do naszej społeczności w Diunie. Obecność tej kawiarni w naszym kompleksie to nie tylko nowa, wspaniała opcja dla naszych najemców, ale także krok w kierunku stworzenia przestrzeni, która żyje nie tylko w godzinach pracy, ale staje się miejscem spotkań dla lokalnej społeczności. Taki był jeden z celów modernizacji DiunyEwa Lubańska, Leasing Director w Syrena Real Estate.

Nowy lokal Green Caffè Nero zajmie 200 mkw. powierzchni na parterze budynku D, z bezpośrednim dostępem od strony ulicy Taśmowej oraz od strony nowego, zielonego patio kompleksu. To strategiczne miejsce zapewni łatwy dostęp zarówno dla pracowników kompleksu Diuna, jak i mieszkańców i odwiedzających Służewiec. Klienci będą mogli  skorzystać z bogatej oferty: świeżo wypiekanych bagietek w różnych smakach, rzemieślniczych kanapek, różnorodnych propozycji lunchowych oraz szerokiego wyboru domowych ciast, ciasteczek i wypieków.  Nie zabraknie oczywiście doskonałej kawy jakości specialty.

Diuna, dawniej znana jako Marynarska Business Park, przeszła ogromną metamorfozę dzięki działaniom PineBridge Benson Elliot i Syrena Real Estate. Kompleks biurowy na warszawskim Służewcu został dostosowany do aktualnych standardów rynkowych, a wprowadzone zmiany objęły m.in. rewitalizację terenów zewnętrznych oraz przebudowę lobby wejściowych czterech budynków. Betonowy parking o powierzchni 6.000 mkw został przekształcony w ogólnodostępny park z 50 drzewami, 96 gatunkami krzewów, strumykiem i edukacyjnym pawilonem.

Na łącznej powierzchni użytkowej 46.000 mkw. swoje siedziby mają tu m.in. firmy: Accord, NewCold, Carrier Chłodninctwo, Colgate, Daikin Europe, Eurocash, Ford, Intrum, JDE, JDE Peet’s, Oceanic, S.C Johnson, FOUNDEVER, Business Lease, Leasing Team oraz WDX. Na terenie kompleksu działa także przychodnia LUX MED oraz kawiarnia i piekarnia Gorąco Polecam. Kompleks posiada 1.200 miejsc parkingowych na trzech podziemnych poziomach garażu.

KasiaBeyond