Rozrywka i wypoczynek » Turystyka

GRUPA COSTA CROCIERE

Costa Crociere S.p.A. jest wiodącą firmą rejsową w Europie i Chinach, z siedzibą w Genui (Włochy). 28 statków marek Costa Cruises, AIDA Cruises i Costa Asia łącznie ma ponad 85 000 miejsc. Do roku 2023 do floty dołączy 5 nowych statków.

Na całym świecie firma zatrudnia 30 000 pracowników pracujących na pokładach statków i w dwudziestu biurach w czternastu krajach.

COSTA CRUISES
Przez ponad 70 lat statki marki Costa Cruises wytyczały nowe trendy na morzach świata, oferując najbardziej różnorodny wybór rejsów wakacyjnych, z niepowtarzalnym włoskim akcentem, opartym  na najlepszej włoskiej koncepcji pod względem gościnności, gastronomii, stylu i zabawy.

Flota Costa Cruises liczy łącznie 15 statków, wszystkie pływają pod włoską banderą. Dwa nowe statki zasilane skroplonym gazem ziemnym, Costa Smeralda i jej siostrzany statek, zostaną zwodowane w październiku 2019 r. i w 2021 r.

Każdego roku statki Costa oferują możliwość odwiedzenia 250 różnych miejsc docelowych. Działają na Morzu Śródziemnym, w Północnej Europie, na Morzu Bałtyckim, na Karaibach, w Ameryce Środkowej i Południowej, w Zjednoczonych Emiratach Arabskich, na Oceanie Indyjskim, a także w rejsach wycieczkowych dookoła świata i połączeniach międzykontynentalnych Grand Cruises.

COSTA ASIA
Costa Cruises to pierwsza międzynarodowa firma rejsowa, która prowadzi od 2006 roku rejsy z portów macierzystych na rynku chińskim. Od 13 lat Costa Cruises kieruje się zasadą zorientowania na klienta i koncentruje się na innowacjach i doskonałości, dzięki czemu może zaoferować chińskim pasażerom najbardziej kreatywne i najwyższej jakości rejsy "Italy at Sea". Obecnie 4 z 15 statków floty Costa są regularnie rozmieszczone w Chinach i Azji. Kolejny, siostrzany statek  Costa Venezia, również zaprojektowany specjalnie dla rynku chińskiego, jest budowany przez stocznię Fincantieri we Włoszech, a jego dostawa jest planowana w 2020 r.

AIDA CRUISES
AIDA Cruises jest numerem jeden na rynku niemieckim. Obecnie działa 13 statków AIDA. Dwa nowe statki zasilane skroplonym gazem ziemnym zostaną dostarczone do 2023 roku. AIDA sprzedaje swoje rejsy w krajach niemieckojęzycznych, ich cechą charakterystyczną jest młodzieńczy styl i nieformalna obsługa.

Agencja PR