Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało

Idealna karnawałowa przekąska – francuskie trójkąciki z gorgonzolą i… orzechami włoskimi!

Na karnawałowych imprezach nie może zabraknąć kolorowych przebrań, muzycznych hitów i kreatywnego menu. Najlepsze przekąski są proste i można je przygotować w kilka chwil, a zaskakujące połączenia składników zachwycą wszystkich gości.

Francuskie trójkąciki z gorgonzolą i orzechami to elegancka i bardzo smakowita propozycja na imprezę!

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Apetycznie i… z klasą

Organizując karnawałowe przyjęcie chcemy, by zaserwowane smakołyki pozytywnie zaskoczyły przyjaciół i znajomych. Dość oklepanych patentów i tradycyjnych koreczków, które pojawiają się na każdej imprezie!

Okazuje się jednak, że przygotowanie nowoczesnych i pełnych smaku przekąsek może być bardzo proste. Połączenie słodkich i ostrych, wytrawnych nut w otoczeniu aromatycznych przypraw, mogą oszołomić gości, nawet tych będących na diecieJ I bardzo dobrze, bo francuskie trójkąciki z wyrazistą gorgonzolą, gruszkami, kardamonem i Orzechami włoskimi Siesta, to lekka przekąska, która doda energii do kolejnych tanecznych piruetów. Dobra zabawa w kuchni i na parkiecie? Gwarantowane!

 

Przepis na francuskie trójkąciki z gorgonzolą i orzechami włoskimi

Składniki:

ü  2 opakowania ciasta francuskiego

ü  200 g gorgonzoli (klasycznej lub pikantnej)

ü  2 średnio dojrzałe gruszki

ü  2 łyżeczki kardamonu

ü  1 opakowanie Orzechów włoskich Siesta

ü  1 jajko

 

Przygotowanie:

Ciasto francuskie rozłóż na pergaminie i pokrój na kwadraty o średnicy 6x6 cm. Gorgonzolę pokrój w małą kostkę, a gruszki w cienkie paseczki. Orzechy włoskie Siesta połam na drobniutkie kawałki. Na każdym kwadraciku ciasta połóż trochę gorgonzoli, Orzechów Włoskich Siesta i połóż na nich kilka plasterków gruszki. Posyp odrobiną kardamonu. Całość zamknij w formę rogalika. Podobnie przygotuj pozostałą część ciasta. Na koniec rozbełtaj jajko i nałóż je cienką warstwą na każdy rogalik – po upieczeniu będą pięknie zarumienione. Rogaliki włóż do piekarnika tuż przed przyjściem gości i piecz zgodnie z instrukcją na opakowaniu ciasta francuskiego. Podawaj na gorąco.

Smacznego!

Orzechy włoskie Siesta, 100 g, cena: ok. 8 zł

 

 

Więcej informacji udzieli Państwu:

Justyna Orlikowska

 Kolterman Media Communications

Tel. kom. 510 081 103

e-mail: j.orlikowska@kmc-pr.pl       



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Colian
http://colian.pl

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »