Technologie » Komputery

iKsięgowość24 - niezbędne narzędzie w pracy Kancelarii Doradztwa Podatkowego

Każdy podmiot gospodarczy działający w zakresie księgowości, a także korzystający z systemu Comarch ERP Optima w wersji dla biur rachunkowych, może zostać członkiem internetowej społeczności iKsięgowość24. Ta nowoczesna usługa stworzona została z myślą o biurach rachunkowych chcących podążać za wspó

Biuro rachunkowe, które zdecyduje się na dołączenie do społeczności iKsięgowość24, uzyskuje w ten sposób bardzo istotne korzyści.

Najważniejsza z nich polega na tym, że biuro rachunkowe automatycznie po zarejestrowaniu się na portalu zyskuje dostęp do bazy ofert. Wszystko to, dzięki możliwości stworzenia własnej, niepowtarzalnej wizytówki prezentującej jego usługi oraz kompetencje.

Dostępna w serwisie wyszukiwarka umożliwia Klientom skuteczne odnalezienie danego podmiotu. Potwierdzają to słowa Sylwii Krawczyk z Kancelarii Doradztwa Podatkowego ADACTA: „iKsięgowość24.pl to portal odwiedzany przez klientów poszukujących biura rachunkowego. Indywidualna wizytówka pozwala zaprezentować nasze biuro, a klientom skontaktować się z nami. Wśród poszukujących przeważają przedsiębiorstwa korzystające z aplikacji Comarch. Dajemy im możliwość korzystania z internetowej wymiany dokumentów, przez co nasza oferta jest celniejsza.” Co więcej, każdy klient danego podmiotu może zostawić swoje referencje lub skomentować jakość wykonywanych usług.

Kolejną istotną korzyścią płynącą z członkostwa w iKsięgowość24 jest możliwość usprawnienia pracy biura rachunkowego poprzez nieodpłatne udostępnienie online swoim Klientom programu do fakturowania sprzedaży – Comarch ERP iFaktury24. Jak zauważa Sylwia Krawczyk, aplikacja nie tylko oszczędza czas, ale także zmniejsza koszty pracy: „Każdemu klientowi naszego biura nieodpłatnie udostępniamy wygodną aplikację online do wystawiania faktur sprzedaży – Comarch ERP iFaktury24. Dzięki temu programowi po zakończeniu miesiąca możemy zaimportować wszystkie dokumenty do Optimy, bez konieczności ich ręcznego wprowadzania. Oszczędzamy czas i pieniądze, a klienci dostają od nas atrakcyjny gratis.”

Korzystając z iKsięgowość24, dbamy również o bezpieczeństwo danych swojego biura rachunkowego.  Wszystko to dzięki programowi iBard24 zabezpieczającemu używane pliki i bazy danych. Aplikacja ta tworzy automatycznie kopie bezpieczeństwa zgodnie z ustalanym harmonogramem, natomiast cały proces przebiega w tle, bez niczyjej ingerencji. Ponadto, korzystanie z kopii zapasowych jest możliwe z każdego miejsca na świecie. Odtworzenie utraconych baz danych klientów czy gotowych, ale niezłożonych sprawozdań finansowych to nierzadko kosztowna operacja. W ramach pakietu iKsięgowość24 korzystamy z usługi iBard24 - automatycznej kopii bezpieczeństwa wykonywanej online. Raz ustalamy harmonogram, potem kopie tworzą się same. Nasze dane są zabezpieczone na serwerach Comarch i szybko dostępne w razie potrzeby.- ocenia Sylwia Krawczyk.

Więcej informacji na temat portalu iKsięgowość24.pl na stronie: http://www.iksiegowosc24.pl

pawel.kozyra@comarch.pl