Kobieta, zdrowie, uroda » Uroda

In Vitro - kosmetyki z roślinnymi komórkami macierzystymi

Producent nowej seria kosmetyków anti - age In Vitro Roślinne Komórki Macierzyste - firma Bielenda - zapewnia, że preparaty te reaktywują młodość znajdującą się w komórkach skóry oraz efektywnie naprawiają uszkodzenia spowodowane wiekiem.

Substancja aktywna kosmetyków czyli roślinne komórki macierzyste precyzyjnie penetrują skórę, odnawiają ją i przywracają jej zdolność do regeneracji, dzięki czemu odradza się ona komórka po komórce. Komórki zawierają białka, węglowodany i minerały, są nieśmiertelne i samoodnawialne, chronią komórki macierzyste skóry przed starzeniem, dostarczają im substancji odżywczych, dzięki czemu wytwarzane są nowe, młode komórki. Stymulują także produkcję kolagenu, odbudowują DNA, redukują zmarszczki oraz przywracają skórze jędrność i młodość.

W skład serii wchodzą: micelarny płyn do oczyszczania twarzy i zmywania makijażu, krem na dzień, krem na noc, serum, maseczka, mleczko do ciała i krem do rąk.

Poradnik zdrowia