Firma » Biznes

Inwestycja Neo Jasień sprzedana już w ponad 50%

Dekpol Deweloper sprzedał już ponad połowę mieszkań w nowej gdańskiej inwestycji wprowadzonej do oferty zaledwie dwa miesiące temu. W ramach osiedla Neo Jasień powstaną łącznie 104 mieszkania o metrażach od 34 do 71 m2.

W projekcie zastosowane zostaną proekologiczne rozwiązania, w tym panele fotowoltaiczne na dachach budynków, starannie zaprojektowana zieleń z roślinami produkującymi tlen i antysmogowymi, lampy antywirusowe i antybakteryjne. Zakończenie inwestycji planowane jest na IV kwartał 2022 roku.

Realizowana przy ul. Potęgowskiej w Gdańsku nowa inwestycja Neo Jasień cieszy się bardzo dużą popularnością wśród klientów. W zaledwie dwa miesiące Dekpol Deweloper sprzedał już ponad połowę oferowanych mieszkań. W ramach projektu powstaną 104 mieszkania o najbardziej popularnych metrażach liczących od 34 do 71 m2. W ofercie dostępne są również miejsca postojowe w hali garażowej oraz komórki lokatorskie. Mieszkania oferowane są zarówno w standardzie deweloperskim, jak i z wykończeniem “pod klucz”. Zakończenie budowy i oddanie inwestycji do użytku planowane jest na IV kwartał 2022 roku.

Osiedle Neo Jasień wyróżniać się będzie nowoczesną architekturą oraz zastosowaniem licznych proekologicznych rozwiązań. Planowany jest montaż paneli fotowoltaicznych na dachach budynków, a także lamp antywirusowych i antybakteryjnych. W częściach wspólnych zaprojektowana zostanie zieleń z roślinami produkującymi tlen i antysmogowymi.

„Olbrzymią zaletą naszej nowej inwestycji jest doskonała lokalizacja poza ścisłym centrum, ale z bardzo dobrym dojazdem do wszystkich części miasta. Bliskość terenów zielonych pozwoli jednocześnie przyszłym mieszkańcom na pełny relaks i aktywny wypoczynek” – podkreślił Sebastian Barandziak, Prezes Dekpol Deweloper.

Osiedle Neo Jasień charakteryzuje się bardzo dobrą lokalizacją. Inwestycja mieści się przy ul. Potęgowskiej, pomiędzy ul. Armii Krajowej i obwodnicą Trójmiasta, w odległości zaledwie 7 km od śródmieścia Gdańska. Dużą atrakcję stanowi znajdujące się w pobliżu jezioro Jasień. Bliskość szlaków komunikacyjnych gwarantuje szybki i swobodny dojazd do wszystkich dzielnic miasta. Do przystanku komunikacji miejskiej jest zaledwie 300 metrów. Dojazd samochodem do centrum Gdańska zajmuje kilkanaście minut, a do obwodnicy zaledwie kilka minut. W pobliżu osiedla znajdują się popularne obiekty handlowe, przedszkola, szkoły, a także przychodnie.

Generalnym wykonawcą inwestycji jest Dekpol Budownictwo.

www.dekpol.pl