Technologie » Internet

IT Professional Camp w Zakopanem

W dniach 27-28 października 2014 r. w Zakopanem odbędzie się konferencja poświęcona wirtualizacji i rozwiązaniom cloudowym. Uczestniczyć w niej będę specjaliści z branży IT, zatrudnieni w biznesie lub prowadzący własne firmy świadczące usługi informatyczne.

Wykłady poprowadzą najlepsi specjaliści z dziedziny wirtualizacji, infrastruktury sieciowej i systemów. Zajęcia będą opierać się na pokazaniu praktycznego zastosowania omawianych technologii. A omawiane zagadnienia prezentowane będą w specjalnie przygotowanych środowiskach testowych.

Prelegenci poruszą tematykę związaną z budowaniem chmur, ich zabezpieczaniem, przepisami prawnymi związanymi z przechowywaniem danych, wirtualizacją sieci i zabezpieczeniem infrastruktury.

Należy pamiętać, że zbudowanie infrastruktury to jedno, a odpowiednie nią zarządzanie to drugie. Efektywne zarządzanie nie tylko przynosi oszczędności, ale też pozwala na wzrost poziomu bezpieczeństwa  – mówi Grzegorz Oleksy, Dyrektor firmy Axence, jeden z prelegentów konferencji. - Coraz częściej pojawiają się informacje o przypadkach wycieku danych, dlatego tak istotne są szkolenia dotyczące sposobów ich ochrony. Nieautoryzowany dostęp do niektórych informacji może narazić zarówno osoby prywatne, jak i przedsiębiorców na ogromne straty – komentuje.

Prelegenci skupią się na przekazywaniu praktycznej wiedzy przydatnej w codziennej pracy administratorów sieci, inżynierów systemowych, administratorów bezpieczeństwa i kierowników działów IT.

mwym