Technologie » Internet

IV Ogólnopolskiej Konferencji Projektu Junior Internet

Serwis Gablotka Szkolna - jako patron medialny projektu - zachęca wszystkich pasjonatów Internetu do uczestnictwa w Ogólnopolskiej Konferencji Projektu Junior Internet, która odbędzie się we Wrocławiu. Aktywni w cyberprzestrzeni młodzi ludzie spotkają się, by podzielić się swoimi pomysłami.

Serdecznie zachęcamy wszystkich pasjonatów Internetu do uczestnictwa w IV Ogólnopolskiej Konferencji Projektu Junior Internet, która odbędzie się, we Wrocławiu, 7 marca 2009 roku, w sali "Amfiteatr B"- II piętro, budynku C Wydziału Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, ul. Więzienna 8/12.

Aktywni w cyberprzestrzeni młodzi ludzie, którzy tworzą liczne projekty związane z Internetem oraz w różnoraki sposób realizują się w nim, spotkają się razem by podzielić się swoimi doświadczeniami i pomysłami. W trakcie konferencji jej uczestnicy otrzymają możliwość nawiązania współpracy oraz prezentacji swoich dotychczasowych osiągnięć.

Dzięki otwartej formie a zatem możliwości udziału osób, które nie składały prac konkursowych do poszczególnych kategorii oraz przygotowaniu programu Konferencji z myślą o młodzieży, każdy pasjonat Internetu może poszerzyć swoją wiedzę a także zobaczyć jak niesamowite umiejętności posiadają jego rówieśnicy. Konferencja jest świetnym miejscem na nawiązanie kontaktów i poznanie innych młodych osób dzielących te same zainteresowania.

Junior Internet to międzynarodowy Projekt, który odbywa się w Polsce, Czechach, na Słowacji i Węgrzech. Patronat nad tegorocznym Projektem Junior Internet objęli: Prezydent Wrocławia – dr Rafał Dutkiewicz i Ministerstwo Edukacji Narodowej. Patronami projektu są: firma Adobe oraz Visegrad Fund, a jednym z partnerów medialnych została Gablotka Szkolna. w której można znaleźć szczegółowe informacje o Konferencji.

Udział w Konferencji jest bezpłatny.

Gablotka Szkolna